Register
Page 1 of 14 12345611 ... LastLast
Results 1 to 15 of 204
Like Tree11Likes

sky box engineer tricks

sky/sky+ box, use these tips to enter secret menu to reset/defrag...

  1. #1
    DK Veteran joe516's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    manchester
    Posts
    458
    Thanks
    61
    Thanked 96 Times in 47 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default sky box engineer tricks

    sky/sky+ box, use these tips to enter secret menu to reset/defrag
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Devilfish; 17th September, 2009 at 10:20 AM.
    information given is to be used for educational purposes only

    IF YOU THINK A POST HAS BEEN USEFUL USE THE THANKS BUTTON

  2. The Following 5 Users Say Thank You to joe516 For This Useful Post:

    baadboy (17th August, 2013),jimmynewbie (25th April, 2014),Johnain (28th May, 2013),mentalmagpie (6th June, 2013),mickymuller (9th June, 2014)

  3. #2
    Newbie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    HOPES THIS HELPS

    DIY SKY PLUS REPAIR

    REMINDER - You are responsable for any repairs or actions taken to repair your SKY + equipment

    Stage One - "Full System Reset"

    1. Turn on your Sky + box

    2. Press the "Services" button on your Sky+ remote

    3. Select the option "System Setup"

    4. Access the hidden menu by pressing "0 then 1 then select" on your Sky+ Remote

    WARNING - The next Stage will result in you losing all previous recordings!!!

    5. Select "Full System Reset" - (Please ignore all other options under this menu)

    6. Allow the system some time to reset itself, and then it will turn off

    7. Turn on the Sky Plus Box

    8. Hopefully all recording problems are resolved - If not proceed to "Stage Two"


    Stage Two

    1. Remove Sky Plus Box "Mains Cable" - (either from wall socket or back of Sky + Box)

    2. Hold down the "Left and Right Arrow Buttons" on the front of the Sky + Box

    WARNING - The next stage will result in you losing all previous recordings!!!

    3. Reconnect the power

    4. Remain holding the "Left and Right Arrow Buttons" for around 30 seconds

    5. The "Green Sky + Ring", on the front of the Sky+ Box should now light up

    6. Release the "Left and Right Arrow Buttons"

    7. Press Select on the front of the sky + Box

    8. Now the System will "Format the Hard Drive" - The "Green Sky + Ring" will now spin backwards

    9. Allow the system upto 10 minutes, and then it will turn off

    10.Turn on the Sky Plus Box

    11.Hopefully all recording problems are resolved - If not proceed to "Stage Three"


    Stage Three

    1. Remove Sky Plus Box "Mains Cable" - (either from wall socket or back of Sky + Box)

    2. Hold down the "Backup Button" on the front of the Sky + Box

    3. Reconnect the power

    4. Remain holding the "Backup Button" for around 30 seconds

    5. The lights on the front of the Sky+ Box should now light up

    6. If your TV is connected to the Sky + Box, the following message will be displayed "Updating System Software"

    7. Release the "Backup Button"

    8. Allow the system upto 15 minutes, and then it will turn off

    9.Turn on the Sky Plus Box

    10.Hopefully all recording problems are resolved - If not you'll have to call Sky, and they'll promise to repair or replace it for 65


    SPECIAL NOTE - If the following message is displayed - "Recording Interupted" - when recording or live pause is attempted:

    9 times out of 10 it means the "Sky viewing Card" IS paired with a Sky Plus Box - Just not the one your using!!!

  4. The Following 2 Users Say Thank You to Stripester For This Useful Post:

    baadboy (17th August, 2013),mickymuller (9th June, 2014)

  5. #3
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    worked perfectly! cheers! no 65 fee this time and no replacement box.... again......

  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    27
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    [QUOTE=joe516;1759]sky/sky+ box, use these tips to enter secret menu to reset/defrag[/QUOTE

    i have a sky dish with no subscription, but i get all the teras tv and some other foreign channels, but my pictures on thef foreign channels seem to break up alot, whats wrong ??

  7. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default MANY THANKS

    hI I HAVE BEEN SEARCHING EVERY WERE FOR THIS TYPE ON INFO...
    NEADLESS TO SAY MY SKYBOX HAS JUST GONE DOWN,,,AFTER I REFUSED XTRA WARRENTY FROM SKYS TELEPHONE CALL!!! HMMM SMELL A PLOT .

    MANY THANKS
    ARC

  8. #6
    Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default

    are you able to access more channels going into secret menu.

  9. #7
    Newbie
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Does this work the same with an HD box?
    ALSO
    Is there another option that just resets the menu so you don't lose all your recordings? - I think I saw the engineer do this before he did a full reset before

  10. #8
    DK Veteran terriers's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    North Notts
    Posts
    584
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Talking

    no u didnt m8....any reset scrubs the harddrive...and it works on hd or sd plus...the holding your fingers on left and right button while powering back up is also good for getting boxes out of stuck in standby too...

    As for the not losing your recordings,,the usb port on the box
    was gonna be for connecting a device to capture the recordings
    before doing a system reset,,or box swap,that way you could put the recordings back on box or new box and customer wouldnt lose their recordings....this is what they told us when i used to work for them 2years ago but still nothing yet...the amount of customers i got grief off was unbelievable,,yet understandable....
    bys561999 likes this.

  11. #9
    DK Veteran terriers's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    North Notts
    Posts
    584
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Talking

    Anyone having problems with their remote be it sly or any other remote,,there is an easy way to check if its working....

    get your mobile phone and switch the camera on...next get your
    remote and put in front of camera lens,then press buttons on remote,and you can see it flashing if remote is working....
    bys561999 likes this.

  12. #10
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    can't wait to download
    sky always fool about
    would be nice to fix it myself for once

  13. #11
    DK Veteran gibbo74's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    leigh lancs
    Posts
    445
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    30
    Uploads
    0

    Default

    great info ,
    i theres a guy on ebay selling all the sky engineer tips and tricks for 2.99 , i bought it and its good but not has good has the info you can get for free from digital kaos

  14. #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    37
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default

    hahaha this made me laugh, not for the post though...i went on a bskyb installation and health and safety course recently......and one of the questions was.... wat menu is accessed by pressing services ,system setup 0 ,1 select and one numpty put the secret menu ........

  15. #13
    Retired Sat TV Addict .: JaCkPoT :.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    var/tuxbox/plugins
    Posts
    5,777
    Thanks
    18
    Thanked 28 Times in 22 Posts
    Downloads
    49
    Uploads
    2

    Default

    thats what i would put. I guess he failed?

    Read the Rules here; they apply to EveryOne.


    __________________________________________________


    DM800s HD
    Openbox S10
    TM500
    DM500s

    90cm FortecStar dish
    Technomate 2300 motor powered by UsalS


  16. #14
    Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by joe516 View Post
    sky/sky+ box, use these tips to enter secret menu to reset/defrag
    I need a reset for my ordinary sky digibox. Is there one?

  17. #15
    Newbie
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default sky plus

    hey anybody got any info on how to fix a blurry screen on the amstrad drx 280 any help would be much appreciated cheers!

 

 
Page 1 of 14 12345611 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •