Register
Results 1 to 11 of 11

error 002

new here just modded my wii using the guide for dummies without ...

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default error 002

    new here
    just modded my wii using the guide for dummies without zelda.
    the process was much quicker than using the zelda hack.

    thank you for the great guide

    my only problem is that when i try to load the game wii fit plus that i burned i always get the error 002 and blue screen.
    i have tried using wii scrubber and generic wii patcher but when i search for the eror 002 it says Search pattern for "Error 002" protection not found.

    any help appreciated
    i have other burned games that work fine
    thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    64
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    341
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by phil37 View Post
    new here
    just modded my wii using the guide for dummies without zelda.
    the process was much quicker than using the zelda hack.

    thank you for the great guide

    my only problem is that when i try to load the game wii fit plus that i burned i always get the error 002 and blue screen.
    i have tried using wii scrubber and generic wii patcher but when i search for the eror 002 it says Search pattern for "Error 002" protection not found.

    any help appreciated
    i have other burned games that work fine
    thanks
    m8 i spent days trying to work it out and finally got it...im a bit busy just now to explain will post later..what version is ur wii,u have to download cios rev 14...extract it straight to ur apps folder....then download neo gamma r7 also extract to apps thats what i done and worked fine i also had updated my wii to 4.2 then downgraded it to 3.2 im sure it will work......oscarjohnboy on mind load it throught hbc
    Last edited by oscarjohnboy; 3rd November, 2009 at 09:20 AM.

  3. #3
    Junior Member dogtoffee's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    16
    Uploads
    0

    Default

    Try a different loader m8, neogamma r7 has the #002 fix

  4. #4
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    64
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    341
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dogtoffee View Post
    Try a different loader m8, neogamma r7 has the #002 fix
    well said m8 it worked for me 1st time...

  5. #5
    Junior Member dogtoffee's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    16
    Uploads
    0

    Default

    Most of the usb loaders have the fix too.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    64
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    341
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dogtoffee View Post
    Most of the usb loaders have the fix too.
    what usb loaderm8?????

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    got same prob with mine, however i did not softmod my kids wii. someone else did it for me. i have read loads of different threads across the net and call me stupid but i cant get my head round it. i am not new to backup games etc, as i did used to chip ps1 and ps2's so have got a half decent amount of tech knowledge, but am stuck on the wii .
    on my main start up screen, i have disc channel, mii channel, photo channel, wii fit channel, forecast channel, wii shop channel and news channel. since having it modded i now also have the homebrew channel, wii backup launcher gc backup launcher and iso dump.
    i burn all my games using image burn with so far no issues untill i have just done wii fit plus for the missus.
    so as i have no idea what exact software is on the wii, or how to add channels etc i am now stuck.
    i am assuming that most new games will give this error so seriously need to sort the wii out as i am already getting grief off the missus and the kids will soon start if i cant get the latest games for them.
    so i really need a dummys walkthru on sorting the wii out with the 002 error. please!!!!!!

  8. #8
    Top Poster + pjtaff's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    223
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by daz7505 View Post
    got same prob with mine, however i did not softmod my kids wii. someone else did it for me. i have read loads of different threads across the net and call me stupid but i cant get my head round it. i am not new to backup games etc, as i did used to chip ps1 and ps2's so have got a half decent amount of tech knowledge, but am stuck on the wii .
    on my main start up screen, i have disc channel, mii channel, photo channel, wii fit channel, forecast channel, wii shop channel and news channel. since having it modded i now also have the homebrew channel, wii backup launcher gc backup launcher and iso dump.
    i burn all my games using image burn with so far no issues untill i have just done wii fit plus for the missus.
    so as i have no idea what exact software is on the wii, or how to add channels etc i am now stuck.
    i am assuming that most new games will give this error so seriously need to sort the wii out as i am already getting grief off the missus and the kids will soon start if i cant get the latest games for them.
    so i really need a dummys walkthru on sorting the wii out with the 002 error. please!!!!!!
    what you need is the new neogamma loader which has a oo2 error fix feature
    you will also need a program that is called wad manager.
    best thing you can do is download the softmod for dummies reloaded its on this site set up a sd card just the way they show you in the tutorial once this is done pop the neogamma.wad file into the apps folder and the wad folder on your sd card (i say both cause i cant remmember which one) once this is done pop the sd card into the wii go to homebrew channel and select wad manager click load then select the neogamma wad and install
    now load your games through the neogamma channel on your wii making sure you turn the 002 fix on

    apart from all of that you may also need to update your iso to rev14

    hope this helps

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    thanks pjtaff, will try later once the kids have gone to bed. will let you know how i get on

  10. #10
    Top Poster + pjtaff's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    223
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by daz7505 View Post
    thanks pjtaff, will try later once the kids have gone to bed. will let you know how i get on
    just wondering m8 how you got on did you get it all sorted

  11. #11
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0

    Default newbie here

    Hi i had the same problem with the 002 error, i was using usb loader and the back up loader, every time i tried to play a back up iso of the game hasbro games night 2 a blue screen would appear and the error 002 would appear. After reading the posts and learning from everyone i installed the neogamma loader and usb loader gx i can now play the game from either my old laptop hardrive on usb or run it from the dvd disc. I have system 4.0e. Thank you to all the posts and thankyou for the information.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •