Register
Page 1 of 9 123456 ... LastLast
Results 1 to 15 of 125
Like Tree1Likes

skybox f3 wifi connection problem

hi, i am having problems connecting to my skybox f3 by usb ...

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Question skybox f3 wifi connection problem

    hi, i am having problems connecting to my skybox f3 by usb wifi. sometimes it connects sometimes it doesnt. the signal is 78%. after i enter my password it says timeout,unable to connect!!. the encrypt mode is wpa2psk_aes. any ideas? thanks

  2. #2
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hi I got my skybox f3 today...having the same problem...but mine does not connect at all..were u able to figure something out for it..??

  3. #3
    DK Veteran
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    460
    Thanks
    6
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Downloads
    79
    Uploads
    0

    Default

    you need to change the encryption method to only wpa2 only from the router settings.

    cannot be a combination of more than one encryption method. for eg wpa/wpa2 will not work, it has to be one or the other.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by spdude1 View Post
    Hi I got my skybox f3 today...having the same problem...but mine does not connect at all..were u able to figure something out for it..??
    are you using an official skybox f3 dongle. i bought a cheap unofficial usb dongle of ebay.

  5. #5
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by skyboxf3 View Post
    are you using an official skybox f3 dongle. i bought a cheap unofficial usb dongle of ebay.
    Ya its the official one..

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kaisar1 View Post
    you need to change the encryption method to only wpa2 only from the router settings.

    cannot be a combination of more than one encryption method. for eg wpa/wpa2 will not work, it has to be one or the other.
    still doesnt work for me

  7. #7
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kaisar1 View Post
    you need to change the encryption method to only wpa2 only from the router settings.

    cannot be a combination of more than one encryption method. for eg wpa/wpa2 will not work, it has to be one or the other.
    On the Wifi settings screen on the box..it shows only wpa2...and I called O2 cust care and they said that the router can work only on one and cant function on both i.e. wep/wpa2..and mine is wpa2..???

    The box works fine on ethernet cable...but not on the dongle..pls help

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    i have removed the password from my wifi so it is unprotected and it still does not connect

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by spdude1 View Post
    On the Wifi settings screen on the box..it shows only wpa2...and I called O2 cust care and they said that the router can work only on one and cant function on both i.e. wep/wpa2..and mine is wpa2..???

    The box works fine on ethernet cable...but not on the dongle..pls help
    same here pal what error message do you get?

  10. #10
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by skyboxf3 View Post
    same here pal what error message do you get?
    I get a msg like...time out...unable to connect

    What router do you have..??

    I got O2 wireless box IV

    I created a open wifi hotspot from my mobile...and the box DOES connect to that and the channels come..!! but not with the router...its definately something to do with the router..!!
    Last edited by spdude1; 7th June, 2012 at 09:51 PM.

  11. #11
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by skyboxf3 View Post
    still doesnt work for me
    Yup it worked....my router was on wpa+wpa2

    Went in the settings and then found out that there is option to choose only one...selected Wpa2 only...and bobs my uncle..!!

  12. #12
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by spdude1 View Post
    Yup it worked....my router was on wpa+wpa2

    Went in the settings and then found out that there is option to choose only one...selected Wpa2 only...and bobs my uncle..!!
    on your router what option did you pick for security mode, authentication and encryption technique?

  13. #13
    Newbie
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    my settings

    security mode wpa/wpa2-personal (psk)
    authentication wpa-psk+wpa2-psk
    encryption technique - AES

  14. #14
    DK Veteran
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    460
    Thanks
    6
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Downloads
    79
    Uploads
    0

    Default

    i also got an o2 router and official skybox dongle.

    the way i found out that there was a problem with the router was to tether a unprotected network. changed the router to wpa2 and within 2 10 seconds the dongle connected.

    i would personally suggest people buy the official dongle. its well worth it and can be used with windows pc's. i found the drivers and uploaded on to this site for anyone to download.

  15. #15
    Member spdude1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London
    Posts
    81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default cheers

    Quote Originally Posted by kaisar1 View Post
    i also got an o2 router and official skybox dongle.

    the way i found out that there was a problem with the router was to tether a unprotected network. changed the router to wpa2 and within 2 10 seconds the dongle connected.

    i would personally suggest people buy the official dongle. its well worth it and can be used with windows pc's. i found the drivers and uploaded on to this site for anyone to download.
    I did the same to check if the dongle is actually working...created a open wifi hotspot from my mobile and it did work..!!

    Thanks for sharing.. I hope it worked out for skyboxf3 too..!

 

 
Page 1 of 9 123456 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •