Register
Results 1 to 15 of 15

DREAMBOX DM800HD BOOTING PROBLEM

i have dreambox dm800hd when i power on box ,dreambox small screen ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    33
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    48
    Uploads
    0

    Default DREAMBOX DM800HD BOOTING PROBLEM

    i have dreambox dm800hd when i power on box ,dreambox small screen say BOOTING this go Only half then screen go blank just red light flashing and screen not go further why his this happen ?how can i fix this pls help me
    Last edited by star786; 6th April, 2009 at 02:29 PM.

  2. #2
    Moderator westkill's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3,142
    Thanks
    7
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Downloads
    136
    Uploads
    75

    Default

    use dreamup to flash image i guess
    dm800-s=1.1 m triax motorised dish=titanium twin lnb

    DIGITAL KAOS BEST SITE ON THE NET

    please use the thanks button if someone has helped

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    33
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    48
    Uploads
    0

    Default

    Yes i did with Dreamup but after flashing is complete error message is display " flashing failed (002 CRC failed )Box will be unusable now "i dont know whats wrong pls help me to make my box work again

  4. #4
    DK Veteran Krypton's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    766
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    9
    Uploads
    2

    Default

    how old is it? send it back.
    Khan, you bloodsucker! You're going to have to do your own dirty work now, do you hear me? Do you?

    Chuck Norris has two speeds: Walk and Kill
    There is no "Ctrl" button on Chuck Norris' PC: Chuck Norris Is always in control
    Evolution is a myth. There are only the animals Chuck Norris has allowed to live.
    Chuck Norris does not sleep: He waits


  5. #5
    Moderator westkill's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3,142
    Thanks
    7
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Downloads
    136
    Uploads
    75

    Default

    will it it not connect via the flashing web browser way ..?
    dm800-s=1.1 m triax motorised dish=titanium twin lnb

    DIGITAL KAOS BEST SITE ON THE NET

    please use the thanks button if someone has helped

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    33
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    48
    Uploads
    0

    Default

    im just using null cable and connect with dreamup loader

  7. #7
    Moderator westkill's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    3,142
    Thanks
    7
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Downloads
    136
    Uploads
    75

    Default

    can you try it this way m8
    Dream-Multimedia-Tv GmbH
    dm800-s=1.1 m triax motorised dish=titanium twin lnb

    DIGITAL KAOS BEST SITE ON THE NET

    please use the thanks button if someone has helped

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    have you got you box sorted out yet star 786 cuz mine is doing the same and now wont show nothing on the led screen

  9. #9
    Top Poster neo1's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    194
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    59
    Uploads
    0

    Default

    my friends is doing the same thing it takes hours to boot he said he turned power socket off every night could this be the problem

  10. #10
    DK Veteran setfiretorain's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Liverpool, United Kingdom
    Posts
    940
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    23
    Uploads
    0

    Default

    Mine done this mate, Flashed it online and worked fine, try that way as westkill said.
    '"If you can't make decisions in life, you're a bloody menace. You'd be better becoming an MP!"
    Quote from Mr Shankly, YNWA, JFT96

    Sat Boxes
    Spiderbox 7000 HD with " gift "
    Dreambox 500s.

    Dishes
    1.1 Motorised triax satellite dish single LNB.
    Sky minidish self fitted.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    0

    Default

    keep power button pressed when plugging in the power socket. Wait until it says 'stop' on the LED screen and then it'll give you an IP address.

    Go to the address in IE or Firefox and at the bottom of the page it'll say something about upgrading firmware - click that and load up your NFI file. If it's a clone then don't reboot the box and open up another window. THis time upload one of the bootloaders and it'll work.


  12. #12
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hello all,

    same problem here, but with the difference that i dont know anything of how to actually do it!

    nevertheless i reached the stage where i have to upload the NFI file. wher do i find this file? also where do i find the uploader file?

    thanks in advance
    newbie

  13. #13
    DK Veteran
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    707
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    56
    Uploads
    0

    Default

    download a image for the dm800 (loads available google is ur friend) u need to know if it a original or clone dm800 ( if u paid less than 350 its a clone) then wheter its a ferrari or a sim201 clone look at ur original pwork that u got with the box and should tell ya

    then basically do as mentioned above to get the box enter the ip address the box shows on ur pc load the nfi file from where u save it and then press flash once this is done pull power lead out of dm800 then put it back in after a few secs and it will boot hope this helps

  14. #14
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    thans a lot. i will try and let you know. it is a clone. bought it last month from a CS company...they told me that the clones have these problems and cannot be fixed!!!

    fingers crossed it will be ok...i might ned your help tomorrow though, hopefully not...last question do i have to save any files before flashing? will i lose the previous setup?



    Quote Originally Posted by owenb View Post
    download a image for the dm800 (loads available google is ur friend) u need to know if it a original or clone dm800 ( if u paid less than 350 its a clone) then wheter its a ferrari or a sim201 clone look at ur original pwork that u got with the box and should tell ya

    then basically do as mentioned above to get the box enter the ip address the box shows on ur pc load the nfi file from where u save it and then press flash once this is done pull power lead out of dm800 then put it back in after a few secs and it will boot hope this helps

  15. #15
    DK Veteran
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    707
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    56
    Uploads
    0

    Default

    no mate dont need to back anything up although the only thing id check is that u have a copy of ur files that he supplied u pm me if u need to know more

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •