Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Flashing DM500s with Dreamup

Hi Guys ! Yesterday I tried to flash a DM500s of my ...

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default Flashing DM500s with Dreamup

    Hi Guys !

    Yesterday I tried to flash a DM500s of my friend who claimed that he had some noise problems with it(freezing etc). I downloaded the darkstar II image and when I tried to flash with Dreamup it failed.I tried to reconnect it many times but without success. Then I tried to connect my DM500s it it was connected with the first try so the cable was ok.
    The DM500s can be switched on and its working! What might cause that problem ? If I flash its bootloader (jtag-ing) can that problem be fixed ?
    Any suggestion ?

    Thanks for your help !

    Regards !
    Cimi

  2. #2
    Administrator Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    9,104
    Thanks
    51
    Thanked 338 Times in 101 Posts
    Downloads
    278
    Uploads
    112

    Default

    Maybe try another version of dreamup?

    Jtagging it might fix it but I couldn't say for sure.
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Devilfish View Post
    Maybe try another version of dreamup?

    Jtagging it might fix it but I couldn't say for sure.
    Thank you for your suggestion !

    By the way i found that Sat Dreambox Section is not so good organized in terms of group links.For example there might be specific rooms for Tools such as dreamup etc, Images such as nabilo,eagle,etc and so on.
    With such organization of data the possibility to disperse inside the info will be reduced and it will take less time for every user to find the appropriate and needed info.

    Regards !
    Cimi

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    Hi again !

    Downloaded the last version of Dreamup from download section and suddenly the DM500s has been connected !!
    I flashed it with the DarkstarII image,but it can not find channels while was searching.It has a Philips tuner installed. Is there any sw or command to test the tuner ?

    Thank you for your help !

    Best Regards !
    Cimi

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default

    try to upload some prepared settings first
    ::::>>Nabilosat<<::::
    BlackHole project

  6. #6
    V.I.P. Member Curious123's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,604
    Thanks
    3
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by cimi1234 View Post
    Thank you for your suggestion !

    By the way i found that Sat Dreambox Section is not so good organized in terms of group links.For example there might be specific rooms for Tools such as dreamup etc, Images such as nabilo,eagle,etc and so on.
    With such organization of data the possibility to disperse inside the info will be reduced and it will take less time for every user to find the appropriate and needed info.

    Regards !
    Cimi
    That organization is called the 'Download section' check it out you might find it is quite well organized.

    <--Curious123 added 1 Minutes and 27 Seconds later...-->

    Quote Originally Posted by cimi1234 View Post
    Hi again !

    Downloaded the last version of Dreamup from download section and suddenly the DM500s has been connected !!
    I flashed it with the DarkstarII image,but it can not find channels while was searching.It has a Philips tuner installed. Is there any sw or command to test the tuner ?

    Thank you for your help !

    Best Regards !
    Cimi
    I flashed the Nabilo darkstar II on my dm500 and had the same problem so went back to Nabilo sat max var .8
    Last edited by Curious123; 6th September, 2008 at 10:55 PM. Reason: Automerged Doublepost

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Curious123 View Post
    I flashed the Nabilo darkstar II on my dm500 and had the same problem so went back to Nabilo sat max var .8
    this is really strange i have flashed darkstar II in many box and never came across this.
    I will make more tests.
    have you tried to download some ready settings from yellow panel ????
    ::::>>Nabilosat<<::::
    BlackHole project

  8. #8
    V.I.P. Member Curious123's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,604
    Thanks
    3
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    0

    Default

    I used the Captian settings first that I downloaded from his site and that didn't quite work. But I couldn't get any channels to clear on the image not even the FTA. I did like the look of the darkstar II image but when nothing worked on my box I swithced back to nabilo .8

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default

    @curious123
    i tested on a 500 Vhannibal captain and cyrus settings they all work great for me
    i prepared a captain settings in nab.tgz pack for you to have a go if you want
    put it in temp and install manual from yellow panel.
    let me know how you got on
    ciaoooo
    Last edited by ^^MaXiMo II^^; 7th September, 2008 at 08:05 PM. Reason: removed the settings as not needed
    ::::>>Nabilosat<<::::
    BlackHole project

  10. #10
    V.I.P. Member Curious123's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,604
    Thanks
    3
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    0

    Default

    I flashed it a couple of times but for some starnge reason I just could not get a picture on my DM500 even though I thought I had loaded all the keys and cams. Someone wants to buy my Dm500 so I will probably not bother trying it again on the dm500. I am currently in two minds about ordering a clone DM800 or to go for a clone dm600. Once I have made my mind up and brought a box I will try it again. Thanks for the bouquets.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    262
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Downloads
    58
    Uploads
    0

    Default

    @Curious123
    Hi,
    Any hint as to where to find the clone dm800 or 600?
    jbvid

  12. #12
    V.I.P. Member Curious123's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,604
    Thanks
    3
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by jbvid View Post
    @Curious123
    Hi,
    Any hint as to where to find the clone dm800 or 600?
    jbvid
    Not brought anything from them myself so please don't take this any way endorsing their site but checkout dvbseller m8.
    Last edited by Curious123; 7th September, 2008 at 10:16 PM.

  13. #13
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    Hello !

    When I suggested an organization of data into sections I was referring to topics which are open for discussion in Sat Dreambox section.
    Anyway that was just a suggestion.



    Quote Originally Posted by Curious123 View Post
    That organization is called the 'Download section' check it out you might find it is quite well organized.

    <--Curious123 added 1 Minutes and 27 Seconds later...-->



    I flashed the Nabilo darkstar II on my dm500 and had the same problem so went back to Nabilo sat max var .8

  14. #14
    V.I.P. Member Curious123's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,604
    Thanks
    3
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    0

    Default

    Apologies for the misunderstanding.

  15. #15
    Newbie
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    18
    Uploads
    0

    Default hi cimi1234

    hi cimii think good image for 500s is nabilo or eable

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •