Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

R4 Upgrade - Don't know which firmware needed?

I am trying my best to help a colleage at work, she ...

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Question R4 Upgrade - Don't know which firmware needed?

    I am trying my best to help a colleage at work, she bought an R4 card, when it came it says Upgrade on it. I have bog standard r4 card and I'm using v.1.16 on my r4 cards, I tried to load this on to hers and it stuck with loading... on the top screen. I have tried various other programs r4III_v3.08 and 3.07 which I read about on a website. When I use 3.08 loading goes off but screen stays blank. When I use 3.07 loading stays on screen.

    Does anyone have any help or advise for me, I would really appreciate it.

    Thanks
    Technothicko

  2. #2
    Member Ratchet's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Uddingston
    Posts
    77
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    54
    Uploads
    4

    Arrow

    Try this m8

    http://r4ds.cn/download/118/English-1.18.rar. It's the official update.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I have been using 1.18 but some of my newer games (e.g. Age of Empires Mythology) cant find the save file... :S
    I checked on the compatability list and it says it needs 1.19u

    It isnt on the R4 website though...

    Thanks,
    Salamander

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    N.Ireland
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    An R4 upgrade is Version III. The 3.08 or 3.07 should work. Try R4,R4DSٷ*-Revolution for DS-NDS,NDSL,ƻ,¼. Thats where i get mine.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    N.Ireland
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    Try again!


    [url=http://www.r4dsl.net]

  6. #6
    Junior Member Messa's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    43
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dopeydino View Post
    Try again!


    [url=http://www.r4dsl.net]

    Try this if you are still struggling....

    http://linfoxdomain.com/nintendo/ds/...18_English.zip

    .... as you are now probably aware clone cards are not usually interchangeable with one anothers firmware, but I think that link is the correct FW for the 'update' clones.

    Messa

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default R4

    Quote Originally Posted by technothicko View Post
    I am trying my best to help a colleage at work, she bought an R4 card, when it came it says Upgrade on it. I have bog standard r4 card and I'm using v.1.16 on my r4 cards, I tried to load this on to hers and it stuck with loading... on the top screen. I have tried various other programs r4III_v3.08 and 3.07 which I read about on a website. When I use 3.08 loading goes off but screen stays blank. When I use 3.07 loading stays on screen.

    Does anyone have any help or advise for me, I would really appreciate it.

    Thanks
    Technothicko
    on the R4 there should be a web link try this link R4i SDHC Revolution for NDSi/NDSL/NDS and you must format the micro sd card before puting new Kernals on it so back up you files in case of mishap
    Last edited by Gruntputik; 9th July, 2009 at 04:26 PM. Reason: adding more info

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    seems like the download is broken

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    got the same problem trying all the possible solutions thx all for the help

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I also have an r4, and up to yesterday, it worked fine. A friend uploaded the software for me but now it just turns completely black when i switch it on, other ds cartrages work but not the r4. I have no idea why or how to fix it??
    Im trying to now upload the software on a different micro chip but I cant find any software that works....am i missing something? Please help :S
    Jennie x

  11. #11
    DK Veteran
    Join Date
    May 2009
    Posts
    656
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    1

    Default

    i'm running 1.24 i think - it was in the downloads here

  12. #12
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0

    Default

    I'm having the same issue aswell, I have downloaded a load of diff software and still being stuck on 'Loading'..... Does anyone have another type of solution. I have an R4 III Upgrade with a 4gb SDHC card. I have tried v3.07, v3.08 and v3.12.... Still being stuck on loading... Any help would be greatfull folks. I have also formated the disk each time.... Its a pink DS if that helps in any way.

  13. #13
    Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default

    I'm going to try the 1.23 firmware on here and will get back. i, too, have been having real problems recently and hopr this latest firmware will solve it.

  14. #14
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0

    Default

    Folks, just to say i got it working, I used www.r4-dsl.net....... Loaded the 3.06 firmware... Alls dead on. I did do a quick format on the card first.

  15. #15
    Newbie
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    could any1 help me, wen i put my upgrade r4 into my ds lite, it just says menu at the to screen and im not able to do anythink

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •