Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Bulsatcom card

I have technomate receiver (5200D Super USB)with smart card reader built-in. I ...

  1. #1
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Default Bulsatcom card

    I have technomate receiver (5200D Super USB)with smart card reader built-in.
    I have bulsatcom card and I want to use it in the receiver.
    I tried the card,but receiver doesn't accepted it and message come on screen "Invalid card".
    I asked one digital engeener and he said I need software to install in the receiver.He was busy didn't told me what software must I install.
    I want to use Technomate, because it is better and more powerful than Bulsatcom receiver.
    Could somebody help me with the problem?
    Last edited by plamen.1973; 7th April, 2010 at 09:01 PM. Reason: To put more data

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5,255
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    0

    Default

    If its not Irdeto version of card (May be Bulcrypt) you may need to use a cam. Also not sure if it came with receiver that is maybe matched to that receiver.

  3. #3
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Manic01 View Post
    If its not Irdeto version of card (May be Bulcrypt) you may need to use a cam. Also not sure if it came with receiver that is maybe matched to that receiver.
    What is "cam"?

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5,255
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    0

  5. #5
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Manic01 View Post
    Now I am lorry about fixing inside the TM-5200 D Super?

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5,255
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    0

    Default

    No cam slot on TM5200 sorry.
    TM-5200 D USB Super - Free-To-Air (FTA)
    TM-5300 D+ USB Super - 1 Card Reader
    TM-5600 CI USB - 1 CAM SLOT
    TM-5400 CI+ SUB - 1 CAM SLOT & 1 CARD READER

  7. #7
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Manic01 View Post
    No cam slot on TM5200 sorry.
    TM-5200 D USB Super - Free-To-Air (FTA)
    TM-5300 D+ USB Super - 1 Card Reader
    TM-5600 CI USB - 1 CAM SLOT
    TM-5400 CI+ SUB - 1 CAM SLOT & 1 CARD READER
    Is another way to use Bulsatcom card in my TM 5200d Super?

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5,255
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    0

    Default

    have you had a card reader fitted?
    Is card Irdeto or Bulcrypt?

  9. #9
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Unhappy

    Quote Originally Posted by Manic01 View Post
    have you had a card reader fitted?
    Is card Irdeto or Bulcrypt?
    Yes.I have card reader fitted inside receiver.
    I dont know about card,but I guest is Bulcrypt.
    Is way to check which crypt is on the card?
    Another problem is the card is pair with own receiver.
    I dont know what can I do?
    I want to use my Technomate because Bulsatcom receiver is
    absolutely rubbish.It haven't motorize menu (for motor) and I have motorize dish.

  10. #10
    V.I.P. Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2,429
    Thanks
    24
    Thanked 47 Times in 41 Posts
    Downloads
    15
    Uploads
    0

    Default

    if you go to the main menu and highlight smartcard on the bottom left you should get the card details up.

  11. #11
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Unhappy

    Quote Originally Posted by dick b View Post
    if you go to the main menu and highlight smartcard on the bottom left you should get the card details up.
    In this menu says "Invalid card".
    That is not right,because the card is working perfect in only
    Bulsatcom receiver.I want to use it in my Technomate.

  12. #12
    V.I.P. Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2,429
    Thanks
    24
    Thanked 47 Times in 41 Posts
    Downloads
    15
    Uploads
    0

    Default

    sorry mate but it doesnt look like you are going to be able to use that card in that reveiver.

  13. #13
    Top Poster plamen.1973's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    0

    Unhappy

    Quote Originally Posted by dick b View Post
    sorry mate but it doesnt look like you are going to be able to use that card in that reveiver.
    What about if I buy blank viewing card with programmer?
    Can I copy everything on Bulsatcom card then paste it on my blank card? Is that possible?
    Somebody try that?

  14. #14
    mdt
    mdt is offline
    V.I.P. Member mdt's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    bolton, north-west. uk
    Posts
    2,934
    Thanks
    61
    Thanked 360 Times in 170 Posts
    Downloads
    102
    Uploads
    16

    Default

    bulsat is open via emu/keys on certain receivers and hopefully a patch might come for the technomates in the near future and although it doesnt solve your viewing card problems it may offer you some hope for the future. as for your idea with a programmable card i dont think its possible. the problem lies with your card being in bulcrypt and the tm not being able to read it as there is no bulcrypt emulator.
    Technomate F3/5,Famaval 1.1m Off-Set Dish,Stab 120, IBU ,55East to 45West

  15. #15
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5,255
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    25
    Uploads
    0

    Default

    Paired to receiver, so unless you get a cam and a receiver with cam slot you are stuck.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •