Register
Results 1 to 8 of 8

Problem setting sat side up

Ok Got my OM box today. I set the cable side up ...

  1. #1
    Moderator Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,754
    Thanks
    33
    Thanked 157 Times in 105 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default Problem setting sat side up

    Ok Got my OM box today. I set the cable side up no problem but i'm having some probs setting the sat side up. I unplugged my tm5400 with the dish pointed at Astra 28.2E i connected the OM box and went into motor config and entered my lat and long. Then went to Automatic multisat scan , scanned Astra 28.2 Tuner locks and it picked up channels. Then it asks do you want to scan another satellite and when i pick another sat it says motor is turning please wait. but the motor doesn't turn, and the message just stays onscreen.

    I flashed the Nabilosat image onto it. The co-ax is connected to the box well. I've only had a TM before this so i'm a bit ****ed . So can someone can help me out

    EDIT It has started scanning now. I don't know why. i'll see how i get on
    Last edited by Bulld0g; 20th May, 2009 at 05:05 PM.

  2. #2
    Moderator Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,754
    Thanks
    33
    Thanked 157 Times in 105 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default

    Well it had to happen didn't it. The box wont boot up. I flashed a new image PLi Jade2 Enigma1 to it and the screen went blank. It seemed to flash ok but the screen went blank so i turned it off after a couple ofminutes and when i swtitched it back on, nothing.
    Theres just a green light and if i press the remote nothing happens neither.I haven't got a pc so i ftp'd the image wirelessly and followed the onscreen instructions. Have i broke all records and killed it within a couple of hours or can i get the sat side back up and running.

  3. #3
    Admin Assistant aftermath's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,133
    Thanks
    46
    Thanked 124 Times in 69 Posts
    Downloads
    72
    Uploads
    9

    Default

    bad flash mate, you will have to flash with dreamup and a null modem cable same as a dm500, then flash your Pli image again after that.

  4. #4
    Moderator Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,754
    Thanks
    33
    Thanked 157 Times in 105 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default

    Ahhh bollox Thanks m8 i need to get to a pc now. Is the nullmodem cable a straight or xover. Will the one that does starview boxes do ?

  5. #5
    Admin Assistant aftermath's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,133
    Thanks
    46
    Thanked 124 Times in 69 Posts
    Downloads
    72
    Uploads
    9

    Default

    null modem cable is neither.

    you can get usb to seriel like in the pic , or just a seriel cable like the plug on the right hand side, 1 side is male pins, and the other side is female sockets..


  6. #6
    Moderator Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,754
    Thanks
    33
    Thanked 157 Times in 105 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default

    I was thinking of an ethernet xover for some reason . I've got a usb to rs232 as in the pic m8. I've just tried it in 3 different usb ports and it recognizes them in Dreamup but when it says connection prepared switch on dreambox nothing happens. It doesn't connect. The box stays greyed out and theres no more text in the logbox. Any idea m8.

  7. #7
    Moderator Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,754
    Thanks
    33
    Thanked 157 Times in 105 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default

    Ok back up again Thanks AM

  8. #8
    Retired Sat TV Addict .: JaCkPoT :.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    var/tuxbox/plugins
    Posts
    5,809
    Thanks
    18
    Thanked 28 Times in 22 Posts
    Downloads
    49
    Uploads
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Bulld0g View Post
    Ok back up again Thanks AM
    a sigh of relief!

    Read the Rules here; they apply to EveryOne.


    __________________________________________________


    DM800s HD
    Openbox S10
    TM500
    DM500s

    90cm FortecStar dish
    Technomate 2300 motor powered by UsalS


 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •