Register
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default 2011 Mercedes C350 ME9.7 ECU renew needed

    2011 Mercedes ME9.7 ECU renew needed
    Can someone renew it please
    and is it possible to wright the file back with KTAG
    some people saying its only possible to read
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    DK Veteran

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    workshop
    Posts
    3,769
    Thanks
    82
    Thanked 1,102 Times in 827 Posts
    Downloads
    15
    Uploads
    0

    Default

    upload flash
    Attached Files Attached Files

  3. #3
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    flash uploaded
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    Unfortunately can not write this file back with my KTAG clone ,
    its showing that is writing and process complete successfully but when i read again to verify the original file is there.
    I tried to write a few times with the same result

  5. #5
    Member huzefa's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    70
    Thanks
    16
    Thanked 28 Times in 25 Posts
    Downloads
    35
    Uploads
    0

    Default

    the KTAG read the eeprom two time
    when it
    writing its ok but when verify not ok

    If I helped please press rep + thanx

  6. #6
    Member huzefa's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    70
    Thanks
    16
    Thanked 28 Times in 25 Posts
    Downloads
    35
    Uploads
    0

    Default

    the KTAG read the eeprom two time
    when it
    writing its ok but when verify not ok
    the org eeprom size 1.0kb
    but the ktag read it 4.0kb
    If I helped please press rep + thanx

  7. #7
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    can you clarify what you are saying? You mean that when I write it, it does it properly even though when I try to verify it says its wrong?

  8. #8
    Member huzefa's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    70
    Thanks
    16
    Thanked 28 Times in 25 Posts
    Downloads
    35
    Uploads
    0

    Default

    YES that what i say
    If I helped please press rep + thanx

  9. The Following User Says Thank You to huzefa For This Useful Post:

    koziolek (14th February, 2018)

  10. #9
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    So you sure I can do now drive authorization and it should start.
    how about vin number is still showing original vin from donor ,how it will change
    do I have to do on line SCN coding or not


  11. #10
    Member huzefa's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    70
    Thanks
    16
    Thanked 28 Times in 25 Posts
    Downloads
    35
    Uploads
    0

    Default

    if you whant i will send you zero file no vin
    you write it in eeprom 95080 by any programer like carprog or any tool
    but you have to remove the eeprom from ecu boord
    only eeprom you need
    Attached Files Attached Files
    Last edited by huzefa; 15th February, 2018 at 01:12 PM.
    If I helped please press rep + thanx

  12. The Following 2 Users Say Thank You to huzefa For This Useful Post:

    andreyvl (25th February, 2018),koziolek (15th February, 2018)

  13. #11
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    back to square one, ECU replace same errors there
    1200 ,0649, 0641, 0633
    when I erased errors they came back in a few seconds
    when I check live data in scanner exhaust camshaft sensor for bank one, the value does not change it looks like its frozen,
    The other 3 sensors acting in specification
    switch sensor position same result.
    check wire continuity all OK
    remove all camshaft sensors to check timing position all marks in center for both banks
    check with scope camshaft exhaust sensors for bank 1 and bank 2 .
    Bank 1 its yellow , Bank 2 its green
    bank 1 sends signal but when scan it ,scanner does not see any reading from that sensor frozen -20 .
    Attached Images Attached Images
    Last edited by koziolek; 19th February, 2018 at 01:07 AM.

  14. #12
    Top Poster
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Poland
    Posts
    179
    Thanks
    30
    Thanked 26 Times in 24 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    0

    Default

    Check balanser sprocket.


    Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

  15. #13
    DK Veteran
    koziolek's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Under the car
    Posts
    755
    Thanks
    86
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Downloads
    29
    Uploads
    0

    Default

    ok but why no reading from exhaust camshaft sensor ?

  16. #14
    Top Poster
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Poland
    Posts
    179
    Thanks
    30
    Thanked 26 Times in 24 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    0

    Default

    i always when p1200 in m272 , disassemble right valve cover and endoscope look for balancer shaft

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •