Register
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Top Poster +

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    232
    Thanks
    59
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Chevrolet \ Daewoo Kalos speedmeter problem

    Hi
    I have a problem with speedmeter in Chevrolet Kalos 2007y.
    The speedometer lowers the speed.
    For example, when driving 100km / h the speedometer shows 60km / h.
    Diagnostics does not show any errors. In the ABS parameters, the speed is OK. However, in the engine's ecu parameters it is the same as on the speedometer.
    I replaced the speed sensor on the gearbox. I checked the wiring. I took the gearboxes out and checked the sensor's gears. OK.
    Has anyone encountered a speedometer fault in these cars? Only why even as a detachable counter and drive it the ECU engine controller shows low speed ???

  2. #2
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    yorkshire
    Posts
    589
    Thanks
    50
    Thanked 153 Times in 137 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    Have the wheels or tyres been changed?

  3. #3
    Top Poster +

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    232
    Thanks
    59
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Thanks but the tyres and wheel are correct for this model. This is not the problem.

  4. #4
    Top Poster +
    bidu20's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    236
    Thanks
    45
    Thanked 72 Times in 62 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    If you stand still is the pointer to zero or below?

    Don't forget the magic button !

  5. #5
    DK Veteran

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    330
    Thanks
    48
    Thanked 72 Times in 60 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    some years ago I had a Toyota in the workshop, the transmission was late changing gear right across
    the range no fault codes stored. wasted a lot of time on speed sensors throttle pots ect. while out on
    road test I noticed launch was reading 50 MPH and the speedo was reading 50 . the difference one
    was MPH the other KPH, turned out to be a Japanese import with some gismo fitted behind the dash.
    wondered if there if there was a connection

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •