PDA

View Full Version : BDM100 (dont work) Tip for repair



carsolution
3rd July, 2010, 03:07 AM
Hi guys.
I am opening this thread because today I needed to use my BDM programmer and it didnt work.
Allways the error "12v or communication error"
Well it was damaged and I am here to share with you the solution.
In the electronic board you will find 2 transistors, Q1 and Q2 at the front of the board.
Q1 was damaged, replaced it and the BDM started to work again without any problems.
The transistor has the reference J7Y.
Hope this can help someone who has the BDM stopped because of this.
Best Regards to all,
Nuno

sogaro
3rd July, 2010, 06:55 AM
just got my clone and same problem , will try solution instead of returning it first,thx

rsibiza
3rd July, 2010, 07:55 AM
just got my clone and same problem , will try solution instead of returning it first,thx


Do you really believe you will get something back after return for waranty?

If you bought in china,this is everything else than sure...and if something is returned,it s the same not repaired,or new one with same error.

So carsolution is right to open inteface and search for problem:idea:

sogaro
3rd July, 2010, 06:14 PM
I have returned some items to China and got solution on same, Not all Chinese coys are cons. Never try www.autonumen.com (http://www.autonumen.com) or www.autosky.com (http://www.autosky.com) you will regret it.

carsolution
4th July, 2010, 01:18 AM
Try the solution the solution I posted here.
Maybe yours have another problem but try it and see.
I think if the problem is in the transistor like mine and if you follow my explanation its very easy to solve but if you want I can take a photo from the PCB and make a circle in the transistor.
Let me know the result.

rsibiza
4th July, 2010, 04:46 AM
Try the solution the solution I posted here.
Maybe yours have another problem but try it and see.
I think if the problem is in the transistor like mine and if you follow my explanation its very easy to solve but if you want I can take a photo from the PCB and make a circle in the transistor.
Let me know the result.


A picture could be a help to some poeple:idea:...i think if its possible,post it.

Best regards

tehnosoftex
4th July, 2010, 09:20 AM
Here is some pictures

carsolution
4th July, 2010, 02:24 PM
BDM 100 is very different from the photos you posted.
This afternoon I am going to be at the garage and I will post the photo.

rapkopat
4th July, 2010, 02:27 PM
repair this file bdm 93c46 rar pass pm !

tehnosoftex
4th July, 2010, 04:09 PM
BDM 100 is very different from the photos you posted.
This afternoon I am going to be at the garage and I will post the photo.

We are talking about so called bdm100 by chinese sellers. In fact this is a cmd bdm clone, I also have an original bdm 100 from evc which has never been cloned.

rsibiza
4th July, 2010, 08:07 PM
We are talking about so called bdm100 by chinese sellers. In fact this is a cmd bdm clone, I also have an original bdm 100 from evc which has never been cloned.


Do you have original WinOls to work with evc BDM100,i have also Original EVC BDM100,but am unable to connect via cracked OLS,so i ahve to use BDMtoGO,but the files are locked to my Tuner,and i cant open the files.

As i wont continue work with him,i have little troubles to edit maps,read out with my BDM,read,and write back,works well,but editing soft dont work?

MOBILTRONIC
4th July, 2010, 10:02 PM
Hi,mates.What is problem with BDM 100?Ha,ha,look my first made by self of BDM programmer.

carsolution
4th July, 2010, 10:18 PM
Very good job friend, congratulations.
Sincerely the BDM100 clone from China is so cheap and with some adaptations it stays very stable and works very well.
Today I will post all the eprom and MCU soft so people here change them.
Regards,
Nuno

ipejasinovic
4th July, 2010, 10:20 PM
Do you have original WinOls to work with evc BDM100,i have also Original EVC BDM100,but am unable to connect via cracked OLS,so i ahve to use BDMtoGO,but the files are locked to my Tuner,and i cant open the files.

As i wont continue work with him,i have little troubles to edit maps,read out with my BDM,read,and write back,works well,but editing soft dont work?
You must buy another BDM Programmer. You can find a good clone for 100-150?.

carsolution
5th July, 2010, 02:34 AM
Hi guys.
Like promissed here it goes the photo (sorry the quality) with the 2 transistors marked at red.
One them normally goes off when you have "12v or comunication error".
23797

tehnosoftex
5th July, 2010, 07:36 AM
Do you have original WinOls to work with evc BDM100,i have also Original EVC BDM100,but am unable to connect via cracked OLS,so i ahve to use BDMtoGO,but the files are locked to my Tuner,and i cant open the files.

As i wont continue work with him,i have little troubles to edit maps,read out with my BDM,read,and write back,works well,but editing soft dont work?

I manage to connect bdm 100 with cracked winols 1500 but only last week. Until now I use a older version of bdmtogo software which allow me to import in cracked ols. Last week a friend told me that if I will install last version of bdmtogo software and install the bdm drivers the winols will work with bdm 100 directly. And that is what I do and work 100%

argegsm
16th July, 2010, 02:39 PM
Hi guys.
I am opening this thread because today I needed to use my BDM programmer and it didnt work.
Allways the error "12v or communication error"
Well it was damaged and I am here to share with you the solution.
In the electronic board you will find 2 transistors, Q1 and Q2 at the front of the board.
Q1 was damaged, replaced it and the BDM started to work again without any problems.
The transistor has the reference J7Y.
Hope this can help someone who has the BDM stopped because of this.
Best Regards to all,
Nuno
you can use BC547 transistor

carsolution
17th July, 2010, 03:36 AM
You are giving the info or you are asking?

argegsm
22nd July, 2010, 10:06 AM
You are giving the info or you are asking?

im giving the info when damage smd bdm100 transistors can replace bc547

Roma
24th July, 2010, 06:18 PM
If who needs .bin from 93?93 and motorola write my. I will lay out. ver 1255

carsolution
25th July, 2010, 02:47 PM
Already posted in another thread the Atmel and Motorola MCU entire read out for people who needs to program the device.
Also inserted the update software to flash the BDM.
Regards,
Nuno

hernan5
16th December, 2010, 03:11 PM
Please. Could that thread?
Thanks mate.

chli1976
17th December, 2010, 11:14 PM
I have this error. Is the solution in post one the right for me.

Interface comunication error
+12Vcc power error or Communication error


And ist this the right connection for Bosch ECU and BDM 100 clone

chli1976
19th December, 2010, 12:34 AM
Now i have this errror

Mpc family error x00000000
+12Vcc power error or Communication er

rentor61
19th February, 2011, 07:35 PM
hi do you sendme the pw please many tanks in advance

milkatrek
2nd April, 2011, 01:27 PM
Now i have this errror

Mpc family error x00000000
+12Vcc power error or Communication er

I have that same problem. I change this resistor q1 and q2.
I read eeprom maybe someone check?

chli1976
3rd April, 2011, 07:50 AM
Have you try it on an other ECU

My ECU was fault, this was the mistake by me

gaz51
30th June, 2011, 06:12 PM
Hi guys.
I am opening this thread because today I needed to use my BDM programmer and it didnt work.
Allways the error "12v or communication error"
Well it was damaged and I am here to share with you the solution.
In the electronic board you will find 2 transistors, Q1 and Q2 at the front of the board.
Q1 was damaged, replaced it and the BDM started to work again without any problems.
The transistor has the reference J7Y.
Hope this can help someone who has the BDM stopped because of this.
Best Regards to all,
Nuno

Thanks for the useful tip. I had the "12v or communication error". Just to be sure I replaced all 3 transistors (BC547C) and the china clone BDM100 came alive again! :-).
Got 4 of he transistors for 50 euro-cents from local electronic parts store.
Thanks.

johnthepilot
16th September, 2011, 05:40 PM
Hi do you know if one or both are npn or pnp types
i/e what did you replace with?
good work Regards John

maciej
29th September, 2011, 01:56 PM
Have you try

ovi_dk
21st April, 2012, 07:59 PM
The dump for eeprom its ok,here its mi contribution,the mc68hc11e,with this 2 dumps u can downgrade back your bdm in the old version.
Regards

locks85
15th May, 2012, 08:28 PM
Hi i am waiting for the 3 transistors to arrive on thirsday so i can try my bdm100 clone for the very first time, i bought it especially for bmw motorbikes for doing keys by the bosch ecu but i didnt get a bosch adaptor , what to do ?
Regards
locks85

djcristi
20th June, 2012, 04:21 PM
i have bdm100 clone.
i use DIMSPORT software. when it try to click ON button i hear a relay click, after i get this error.
it should mention it is not connected to ECU, only USB. i tried powering by 12V adapter, still same error...

it's because not connected to any ECU or it shouldn't give that error?

ercan
28th June, 2012, 07:45 AM
bdm100 93c46 dupm necessary

nogame
22nd July, 2012, 04:23 PM
Hi, my Chinese BDM is not working too :( communication or +12v problem.. Please explain in one-post how to fix it :( this dump needs to be written into bdm? how?
I am tired of it. Please someone help me..
What software I need to reflash it ?

ptikkala
31st July, 2012, 12:49 PM
my chinese bdm clone doesnt even get recognized by windows :(. i hear the relay click but thats it. no answer from reseller...

jarripote
26th August, 2012, 02:42 PM
repair this file bdm 93c46 rar pass pm !

Thanks for your input, you could send me the password?, Thanks!
:goodpost:

Rog?lio
16th September, 2012, 11:19 AM
repair this file bdm 93c46 rar pass pm !

hello, I was never able to unzip the files in winrar with password

popescovici11
16th September, 2012, 11:37 AM
dear ADMINISTRATORS .... include here also "LIKE" button as in Facebook :D otherwise we need to prese "Thanks"

hackbest
20th September, 2012, 08:20 PM
Hello and buying a clone and typical BDM100 12v or communication failure "error and placed the transsistor BC547C and still gives me the same error that I do more

spider-wifi
24th September, 2012, 05:51 PM
Someone MpcProg for BDM?
from the CD, I can not run

djemai
3rd October, 2012, 04:08 PM
Hello all
I too am a victim of Chinese BDM
I change my solder the transistor again the same message toujour 12v or communication failure "
Thank you if there is another solution

hackbest
3rd October, 2012, 07:16 PM
there must be some solution be if someone can help us work

djemai
4th October, 2012, 11:04 AM
Hello
Problem solved for me
Cable to defect
Transistor change of all works very well
thank you

hackbest
8th October, 2012, 08:25 PM
did specify a bit to make it work

georgegt
27th October, 2012, 10:20 PM
Have someone pcb and schematic for this ?

synmnicha
11th January, 2013, 04:50 PM
Hi,
I've bought chinese BDM100 in gray aluminium box. It hasn't worked yet properly. I've replaced all transistors - green led lights now. I've started to change 93C46 dump. Probably I've tried all dumps from DK forum. Only two of them "work" - Windows XP sees device but 555Pro gives error:

Interface communication error (E13)
MPC version error (E06): 0x00000000
Part number error (E05): 0x00000000
Power error or communicationerror (E14)

I attach these two dumps which "work"
Do you have any idea what to do?

nynhp
27th March, 2013, 10:09 AM
im having the same issue with 2 different china BDM100 i ordered new resistors now what else can i try till they get here ?

thank you :)

ludbe
14th January, 2014, 05:33 PM
i have the same problem with my bdm100. I already replaced all 3 transistors, but still dont work. windows dont recognize it at all. when in start dimsport software it say that there is no interface found. what is problem?

MOBILTRONIC
15th January, 2014, 12:04 AM
Hello DK m8s.I think I once gave files from my BDM 100 on DK-a,incl.ept,bin fajl for 93c and HC11E1.If you do not find, tomorrow I give the whole project,work 100%.See pics in first post,...All the best to all.

ludbe
29th January, 2014, 02:40 PM
Hello DK m8s.I think I once gave files from my BDM 100 on DK-a,incl.ept,bin fajl for 93c and HC11E1.If you do not find, tomorrow I give the whole project,work 100%.See pics in first post,...All the best to all.


can u please post whole project?

regards

hbalazs
29th January, 2014, 03:14 PM
here project.

loaf
21st October, 2017, 11:34 PM
hi guys

i have a bdm 100 v2.11 i put the power lead in no green light will this help me out above posts