PDA

View Full Version : Bricked Ford ECU?



Mylo3k
27th February, 2019, 04:20 PM
Hi all
Sorry to make my first post a crap one but I bought a KESS v2 kit from ebay and a map file for my ECU, turns out the seller sent me 20,000 map files and stupid me uploaded the wrong one.

My car is a 2011 Mondeo 2.0 TDCI euro5 with ECU SW Number BG91-14C204-DP
I uploaded a ford S-MAX SW number BG91-14C204-DF or something like that.

Fully aware this is my own fault for not reading it correctly before hitting write.

I have a backup of the original ECU map file but when trying to re-apply it I get 'Cannot read from chassis' and when i try to start the car i get 'ENGINE MALFUNCTION' and it wont even turn over.

I am unable to find a replacement ECU nearby and am hoping that someone knows a way i can restore the original backup i took.

GianniNOS
27th February, 2019, 04:52 PM
write the ecu on bench whit ori file

Mylo3k
27th February, 2019, 04:54 PM
I'm not sure how id go about doing that, OBD mapping is all i've done so far.

teerak2uk
27th February, 2019, 06:52 PM
I'm not sure how id go about doing that, OBD mapping is all i've done so far.Now's the time to learn

Mylo3k
27th February, 2019, 07:13 PM
Yeah I guessed that much just not seeing much info about it online anywhere, I guess my kess kit isn't the required kit to do it?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190227/6856dd428696a7a013dac5676ea9431d.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

racin-snake
27th February, 2019, 07:29 PM
If ECU still coms with scan tool it could possibly recovered by using ford ids software and then module initialization to add to pats

Mylo3k
27th February, 2019, 07:38 PM
If ECU still coms with scan tool it could possibly recovered by using ford ids software and then module initialization to add to patsIs that something I'm likely to get a hold of myself? Obviously dealers are out of the question I can just buy an ECU set for 150 but rather wouldnt obviously.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

racin-snake
27th February, 2019, 07:44 PM
Probably be better with ecu set as its gonna cost that for a clone ids vcm then learn how to use it plus in code out codes

but if you know someone with ids it may well be possible . although the used ecu set maybe a better option for you it was only a suggestion

regards RS

DAHDOC
27th February, 2019, 07:54 PM
i can help

teerak2uk
27th February, 2019, 07:56 PM
Get ktag and write original file

Mylo3k
27th February, 2019, 08:01 PM
Get ktag and write original fileI did think about that, is it simple to do?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

teerak2uk
27th February, 2019, 08:16 PM
I did think about that, is it simple to do?

Sent from my SM-G960F using TapatalkIt's ok but gets easier as you go on plenty of vids on YouTube just don't rush when opening the ECU's

Mylo3k
27th February, 2019, 08:33 PM
It's ok but gets easier as you go on plenty of vids on YouTube just don't rush when opening the ECU'sCool, I'll buy a replacement ECU and then try and fix the other one I guess.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

teerak2uk
27th February, 2019, 08:37 PM
Cool, I'll buy a replacement ECU and then try and fix the other one I guess.

Sent from my SM-G960F using TapatalkGet ktag and try and repair the ECU you have or take care to dealer see if they can do ECU update