Problems 1D69J HC05X32 xprog
Register
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Top Poster +
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    216
    Thanks
    4
    Thanked 35 Times in 6 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default Problems 1D69J HC05X32 xprog

    Hi guys!, My name is Antonio, I'm from spain, well I write here because, I need some help with Xprog-M, well I'm working now in a Saab 9-5 Immo box, I'm trying to read the code from the Immo Box, this immo box have a Motorola HC05X32 Mask (1D69J) QFP64, I have tried with the schemma of the Xprog manual Chapter (2.1.6), but the xprog program says (Device Silent), I have tried Onboard and desolding the Integrated (out of board), and always the same Message...I see some of the oscillator about PIN 28, 29 in the manual, but i don't understand nothing....many thankS and regards!
    Antonio.

  2. #2
    Top Poster +
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    216
    Thanks
    4
    Thanked 35 Times in 6 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default

    Any solution?? thanks...

  3. #3
    DK Veteran

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    768
    Thanks
    4
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    do you have HC05 bypass authorization ????
    If not , you can't read , these mcu's are secured

    WBR , K

  4. #4
    Top Poster +
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    216
    Thanks
    4
    Thanked 35 Times in 6 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default

    Hello!, yes i have full authorization....

  5. #5
    DK Veteran
    pepi's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,355
    Thanks
    159
    Thanked 337 Times in 267 Posts
    Downloads
    5
    Uploads
    0

    Default

    Did you used this type of motorola before ? Is your Xporg-m
    original from TMT or it is chinas clone?

  6. #6
    V.I.P. Master of the IMMO
    lupu_sandu's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    In my immobox...
    Posts
    6,316
    Thanks
    751
    Thanked 3,594 Times in 1,844 Posts
    Downloads
    22
    Uploads
    0

    Default

    Use ETL m8 on this processor. Work like a charm.

  7. #7
    Top Poster +
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    216
    Thanks
    4
    Thanked 35 Times in 6 Posts
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default Solved!

    Hi people!, I solved the problem, Desolding the HC05x from the circuit and solding in the adapter p/c: 1-002-0005.

    Many thanks!!

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    10x

  9. #9
    DK Veteran

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    735
    Thanks
    3
    Thanked 516 Times in 358 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    0

    Default

    Is there someone who have some SAAB twice dumps?

  10. #10
    Top Poster
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Berks, UK
    Posts
    158
    Thanks
    9
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    7
    Uploads
    0

    Default

    I've got couple from 9-3. Even one with paired transponder bytes.

    BTW

    I'm looking for info how to match TWICE with ECU T7 without Tech2. VIN is encrypted as well as keys. Megamos ID14.
    Any info appreciated...
    Last edited by etronic2; 10th May, 2010 at 11:29 PM.

  11. #11
    Top Poster
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    101
    Thanks
    23
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by lupu_sandu View Post
    Use ETL m8 on this processor. Work like a charm.
    Hi,

    How did you do it?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    St Paul MN
    Posts
    34
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by etronic2 View Post
    I've got couple from 9-3. Even one with paired transponder bytes.

    BTW

    I'm looking for info how to match TWICE with ECU T7 without Tech2. VIN is encrypted as well as keys. Megamos ID14.
    Any info appreciated...
    Were you able to figure out a way to do this? I don't want to buy a tech2 for using only on saabs, so if there is another way- that would be great.

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •