Flashing a Dbox2 using A Null Modem Cable and Hyper Terminal - Page 10
Register
Page 10 of 10 FirstFirst ... 5678910
Results 136 to 150 of 150
  1. #136
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Downloads
    45
    Uploads
    0

    Default No further than chorus 800000

    Following tut

    Everything goes good up to u-boot.mot

    unrecognized command ???I??@??@??&0Rl*ritten, args[0][0] 0xfa
    dbox2:root> ,???2??8???F???L???R?Y? ?
    unrecognized command ,???2??8???F???L???R?Y? ?, args[0][0] 0x2c
    dbox2:root> ?????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d??? ???rq??t??
    ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d?? ????EE?FF??? eo8/ ad 0
    2??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d? ?????EE?FF??? eo8/ ad
    ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d?? ????EE?FF??? eo8/ ad 0
    ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d?? ????EE?FF??? eo8/ ad
    ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d?? ????EE?FF??? eo8/ ad 0
    ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d?? ????EE?FF??? eo8/ ad
    0y27=e4m?rq??t??#+3;CScs????
    unrecognized command ??????B?B?????C???L\C???C???$D??tDD????D???,<E?d??
    ????EE?FF??? eo8/, args[0][0] 0xa0
    dbox2:root>
    dbox2:root>
    dbox2:root>
    unrecognized command , args[0][0] 0xff
    dbox2:root> ?j??????@_?? ???B??????
    unrecognized command ?j??????@_??, args[0][0] 0xf4
    dbox2:root> ??\???O??? ?????? ??N???? ??
    unrecognized command ??\???O??? ?????? ??N???? ??, args[0][0] 0x80
    dbox2:root> ?????p????????b???????
    unrecognized command ?????p????????b???????, args[0][0] 0xd0
    dbox2:root> ?X????x???????

    On this last line of code the cursor stops midway in the line code

    So I copy and paste to host chorus 800000 as soon as this is done this appears

    unrecognized command ?X????chx???????, args[0][0] 0xc4

    So I try again
    dbox2:root> chorus 800000

    and this comes up

    chorus 0x800000
    elfCopy failed: 16
    dbox2:root>

    Please advise?

  2. #137
    V.I.P. Member Fergal's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1,007
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    152
    Uploads
    4

    Default

    Make sure you are doing it exactly as the tut says
    NOTE: All of the following is case sensitive. Make sure you take note of the case!

    Type in the following and hit the enter key on your keyboard:

    dl 800000 (the l is a lowercase L)

    You should now get the following message returned in the command window.

    S record load, offset: 800000

    You will not get the command prompt back at this point; it will just be stating that message above. At this point you need to click on “Transfer” from the menus at the top of the hyper terminal. In the drop down list click on “Send Text File

    You will now get a browse window to find a file. Change the ‘Type of file’ to be “All Files” from the drop down list at the bottom. You now need to navigate to the place you extracted this guide to as it also come with the files you need. So when you have navigated to the correct place, click on U-BOOT.MOT then click on open. It will now start to transfer. This will take about 5 minuets and will not show any information about it on the HyperTerminal. After about 5 minuets when it has completed, you will get the following message on the HyperTerminal and be returned to the command prompt.

    DL: start ADDRESS 0x800000

    Try this uboot file
    Attached Files Attached Files

  3. #138
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Downloads
    45
    Uploads
    0

    Default No further than chorus 800000

    Thanks Fergal for your prompt reply however i have followed both yours and Aftermath word for word copy and paste everything so that I don't get it wrong and I am still getting the same problem as per my previous email.

    Please advise?


    Quote Originally Posted by Fergal View Post
    Make sure you are doing it exactly as the tut says
    NOTE: All of the following is case sensitive. Make sure you take note of the case!

    Type in the following and hit the enter key on your keyboard:

    dl 800000 (the l is a lowercase L)

    You should now get the following message returned in the command window.

    S record load, offset: 800000

    You will not get the command prompt back at this point; it will just be stating that message above. At this point you need to click on ?Transfer? from the menus at the top of the hyper terminal. In the drop down list click on ?Send Text File?

    You will now get a browse window to find a file. Change the ?Type of file? to be ?All Files? from the drop down list at the bottom. You now need to navigate to the place you extracted this guide to as it also come with the files you need. So when you have navigated to the correct place, click on U-BOOT.MOT then click on open. It will now start to transfer. This will take about 5 minuets and will not show any information about it on the HyperTerminal. After about 5 minuets when it has completed, you will get the following message on the HyperTerminal and be returned to the command prompt.

    DL: start ADDRESS 0x800000

    Try this uboot file

  4. #139
    Newbie
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default same

    hi mate

    im having the same problem has you, i have a sagem box

    any help would be great

    reed001

  5. #140
    Newbie
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default Hi mate

    Aftermath thks for this post though i hv'nt tried it simply bcos i hv't got the null cable but i hv placed other for it hopefully i should get next week. ill let you know how it goes.

  6. #141
    Newbie
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    can someone help me find the u-boot.mot file?....thnx

  7. #142
    V.I.P. Member
    Bulld0g's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Liverpool
    Posts
    12,570
    Thanks
    28
    Thanked 156 Times in 104 Posts
    Downloads
    255
    Uploads
    10

    Default

    Quote Originally Posted by dannyleverman View Post
    can someone help me find the u-boot.mot file?....thnx
    Digital Kaos - Downloads - uboot.mot

    THE TRUTH
    The Hillsborough Independent Panel. 12/09/12

    Today's report is black and white.The Liverpool fans were not the cause of the disaster.
    The panel has quite simply found 'no evidence' in support of allegations of 'exceptional levels of drunkenness, ticketlessness or violence among Liverpool fans' and 'no evidence that fans had conspired to arrive late at the stadium' and 'no evidence that they stole from the dead and dying'.

  8. #143
    Newbie
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dannyleverman View Post
    can someone help me find the u-boot.mot file?....thnx
    I think I need that file too.
    I have a dbox2 (Nokia 2xIntel) and it stuck at enigma boot picture. I have to give a try to flash with a null modem cable, since it doesn't want to communicate via ftp.

    So please, someone help me to get that uboot.mot file.
    Thanks.
    Last edited by nectarin; 24th August, 2015 at 09:37 PM.

  9. #144
    DK Veteran psats's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    826
    Thanks
    5
    Thanked 39 Times in 34 Posts
    Downloads
    126
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by nectarin View Post
    I think I need that file too.
    I have a dbox2 (Nokia 2xIntel) and it stuck at enigma boot picture. I have to give a try to flash with a null modem cable, since it doesn't want to communicate via ftp.

    So please, someone help me to get that uboot.mot file.
    Thanks.
    you only need to use IFA

    http://www.digital-kaos.co.uk/forums...do=file&id=506

  10. #145
    Newbie
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by psats View Post
    I have IFA, but as I said there's no communication via lan.
    So I would like to give a try to the "nul modem cable only" method. That's why I need that u-boot.mot file, but I can't find anywhere to download.
    Please help me to get that file.
    Thanks

  11. #146
    DK Veteran psats's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    826
    Thanks
    5
    Thanked 39 Times in 34 Posts
    Downloads
    126
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by nectarin View Post
    I have IFA, but as I said there's no communication via lan.
    So I would like to give a try to the "nul modem cable only" method. That's why I need that u-boot.mot file, but I can't find anywhere to download.
    Please help me to get that file.
    Thanks
    you need to use null modem cable with IFA

  12. #147
    Newbie
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by psats View Post
    you need to use null modem cable with IFA
    I have tried it that way, but it doesn't start. It gives me an error message only.

  13. #148
    DK Veteran psats's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    826
    Thanks
    5
    Thanked 39 Times in 34 Posts
    Downloads
    126
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by nectarin View Post
    I have tried it that way, but it doesn't start. It gives me an error message only.
    are you useing a Cross over Network cable. ?

  14. #149
    Newbie
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default ojk

    sdddfgfhgjhfgfjghfghf

  15. #150
    V.I.P. Member
    plasterer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mersyside
    Posts
    1,629
    Thanks
    148
    Thanked 156 Times in 119 Posts
    Downloads
    92
    Uploads
    0

    Default

    Hope your posts get better mate ,..................Paul
    If your Happy with the Help push the Thanx button
    PAUL

 

 
Page 10 of 10 FirstFirst ... 5678910

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •