laguna glow plug light stuck on
Register
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    93
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default laguna glow plug light stuck on

    hi, i have a 2003 renault laguna 1.9 dci, when i start it up the glow plug light comes on 3 or 4 seconds after start up and stays on, car runs fine, changed the fuel filter and the light is still on, owners guide says there could be water content in the fuel filter or an electric fault?

    please what would be my next things to check?

  2. #2
    V.I.P. Member
    smirnoff_rules's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    birmingham
    Posts
    9,454
    Thanks
    500
    Thanked 1,013 Times in 558 Posts

    Default

    its telling u theres a fault code in the ecu m8 , u need to read the code .. more that likely needs a glow plug changing , but being a Renault it could be anything
    any information provided is for educational/experimental purposes only.

  3. #3
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,432
    Thanks
    8,238
    Thanked 5,712 Times in 4,516 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by smirnoff_rules View Post
    , but being a Renault it could be anything
    Then after it has been plugged in, you will still be non the wiser.

    Meat-Head-Motors-Betting-Shop

    50:1 = Obscure unkown fault code
    100:1 = six different fault codes, all caused by each other
    20:1 = No faults stored
    15:1 = 2 faults you can't clear no matter what you do with it
    75:1 = 4 glowplugs faulty

    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    93
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yes your right mate no error codes stored im ****ed , saw on one of your previous posts try swollowing a bag of resisters would this help?

  5. #5
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,432
    Thanks
    8,238
    Thanked 5,712 Times in 4,516 Posts

    Default

    pull the wire off each glow worm, feed via 20amp amp meter see what they suck

    use a reno software NOT eobd seting

    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    93
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks for your help guys, there was 4 error codes, heater plug circuit, clutch contact signal, airflow sensor circuit, and turbo pressure sensor, replaced glow plugs, and turbo pressure sensor, clutch contact seen that on other lagunas with no light, so cleared codes and all good, thanks alot

  7. #7
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,432
    Thanks
    8,238
    Thanked 5,712 Times in 4,516 Posts

    Default

    i was close in the fact it was 4 faults

    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •