VAG-COM/VCDS LATEST DUMPS
Register
Page 1 of 28 12345611 ... LastLast
Results 1 to 15 of 413
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default VAG-COM/VCDS LATEST DUMPS

    Please use this thread only for posting working vcds dumps.

    Attached 908 working atmega & ftdi dump.


    Use thanks if it was useful
    Attached Files Attached Files

  2. The Following 28 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    ABD ERRAHMANE (22nd June, 2014),abdomm (13th April, 2016),adygopo (18th August, 2016),alex64 (14th November, 2018),bsman1985 (5th January, 2016),djalil (12th February, 2019),ecumanager (25th October, 2015),f5223521 (9th October, 2018),fluorescent (10th June, 2016),gebooss (2nd May, 2018),hendriono (31st October, 2017),jnoroeste (20th September, 2015),Jonnybgud (4th March, 2018),kadi0209 (15th August, 2014),KennySmit (28th April, 2016),madbg (2nd May, 2014),morran (8th January, 2018),Mrjitter (11th January, 2017),naser (18th August, 2013),sahnoun363 (11th June, 2015),semga (8th October, 2015),sep382 (7th April, 2017),tinchokapo (31st March, 2016),toto11 (1st December, 2016),Touwa292 (27th March, 2017),VWfan (13th January, 2019),wheelman (25th December, 2015),youssef70 (11th November, 2014)

  3. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default VCDS_11.2.0

    Working dumps for 11.2. FTDI 232BM
    Attached Files Attached Files

  4. The Following 8 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    ABD ERRAHMANE (22nd June, 2014),ecumanager (25th October, 2015),hendriono (31st October, 2017),Jonnybgud (4th March, 2018),naser (18th August, 2013),semga (8th October, 2015),VWfan (13th January, 2019),wheelman (25th December, 2015)

  5. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default VCDS_11.2.0

    FTDI 232RL ept file. I use UPA usb, first write flash, then eprom to atmega162. Last step check lock bits and fuse bits.
    Write FTDI 232RL with mprog 3.5.
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  6. The Following 12 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    Col19 (13th November, 2019),darka7 (1st March, 2017),ecumanager (25th October, 2015),hendriono (31st October, 2017),Jonnybgud (4th March, 2018),mexanico1971 (30th March, 2013),milerk (1st April, 2017),naser (18th August, 2013),sinclocker (9th January, 2018),wheelman (25th December, 2015),xifly18 (17th May, 2017),Zharoff (14th December, 2015)

  7. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default

    More files..
    Attached Files Attached Files

  8. The Following 16 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    adrianl (15th April, 2018),Col19 (13th November, 2019),ecumanager (25th October, 2015),eeautomotiva (12th March, 2017),hendriono (31st October, 2017),jnoroeste (20th September, 2015),king1830 (21st December, 2017),milerk (1st April, 2017),Mrjitter (11th January, 2017),naser (18th August, 2013),Noetzel (10th March, 2016),PEROVSKIGSM (21st September, 2016),semga (8th October, 2015),sinclocker (9th January, 2018),tinchokapo (31st March, 2016),wheelman (25th December, 2015)

  9. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default VCDS_11.2.0

    Tested on chinese cable 912.
    Attached Files Attached Files

  10. The Following 14 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    alexroma85 (9th November, 2017),alyvo (1st February, 2017),coolk0415 (31st March, 2016),cosmin12345 (17th April, 2017),ecumanager (25th October, 2015),eeautomotiva (12th March, 2017),hbalazs (22nd January, 2017),hendriono (31st October, 2017),johnnygumbo (18th July, 2019),milerk (1st April, 2017),naser (18th August, 2013),Noetzel (10th March, 2016),sarigol45 (18th November, 2013),willie765 (20th April, 2016)

  11. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 100 Times in 8 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    3

    Default

    This interface with FTDI 232RL chip I have tested.
    USB VID=0403
    USB PID=FA24
    Atmega + FTDI program that's all for this hardware.


    Attached Images Attached Images

  12. The Following 3 Users Say Thank You to betonel For This Useful Post:

    coolk0415 (4th April, 2016),ecumanager (25th October, 2015),naser (18th August, 2013)

  13. #7
    DK Veteran kelekele's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sonta,Serbia
    Posts
    385
    Thanks
    67
    Thanked 112 Times in 62 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    What about this hardware vcds 10.6.Is it possible repair this interface:
    Attached Images Attached Images

  14. The Following 2 Users Say Thank You to kelekele For This Useful Post:

    naser (18th August, 2013),pintobraz (8th August, 2014)

  15. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    possible, but not really recommended - ft232RL, transistors/comparators instead of L9637 or another driver for k-line... it's a cheap and bad adapter. usually it's not worth the effort.

  16. #9
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    POLAND
    Posts
    96
    Thanks
    7
    Thanked 49 Times in 11 Posts
    Downloads
    94
    Uploads
    0

    Default

    great post betonel

  17. #10
    DK Veteran
    bursuc's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    inside MCU
    Posts
    1,027
    Thanks
    336
    Thanked 161 Times in 82 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    Hy to all.... i got one VCDS 9.08 , the problem i have :

    The LED's are not working at all...i reflash the processor and eeprom but still no leds come's up.
    I found one transistor shorted, i take it out .
    It was the transistor from K-line... i pun another one from L-line...but still nothing...somebody a sollultion ?
    Thanx
    Dosen't matter how hard is to repair something as long is made by humans and thinked by humans !

  18. #11
    Member ph0en1x's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Serbia for now
    Posts
    67
    Thanks
    56
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    40
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bursuc View Post
    Hy to all.... i got one VCDS 9.08 , the problem i have :

    The LED's are not working at all...i reflash the processor and eeprom but still no leds come's up.
    I found one transistor shorted, i take it out .
    It was the transistor from K-line... i pun another one from L-line...but still nothing...somebody a sollultion ?
    Thanx
    Led is not working if your 7085 regulator not working (check +5V) or atmel is empty.

  19. #12
    DK Veteran
    bursuc's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    inside MCU
    Posts
    1,027
    Thanks
    336
    Thanked 161 Times in 82 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    i got 5 v , right now i am connecting upa to see if atmel is empty or not . i think in the past i read only eeprom from atmel and seems to be ok , i will read full flash now to check it . thank you
    Dosen't matter how hard is to repair something as long is made by humans and thinked by humans !

  20. #13
    DK Veteran
    matekhr's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Croatia
    Posts
    462
    Thanks
    81
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Downloads
    18
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bursuc View Post
    i got 5 v , right now i am connecting upa to see if atmel is empty or not . i think in the past i read only eeprom from atmel and seems to be ok , i will read full flash now to check it . thank you
    UPA won't help you testing is Atmel empty or not, because it is locked. Take dumps from this thread and re-program your Atmel as decribed here.
    Last edited by matekhr; 7th November, 2011 at 12:17 PM.

  21. #14
    DK Veteran
    bursuc's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    inside MCU
    Posts
    1,027
    Thanks
    336
    Thanked 161 Times in 82 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    still no LED's , i write the dumps, thee eeprom snd the flash on atmega, but still the LEDS are not powering up ... 7805 is working....any other ideas?
    Dosen't matter how hard is to repair something as long is made by humans and thinked by humans !

  22. #15
    DK Veteran
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    580
    Thanks
    315
    Thanked 52 Times in 34 Posts
    Downloads
    11
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bursuc View Post
    ....any other ideas?
    Maybe led defective or wrong soldered? Power and/or ground on obd connector?

 

 
Page 1 of 28 12345611 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •