Audi A6 '98 - Tiptronic Problem
Register
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Top Poster Azzx's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    South Poland
    Posts
    178
    Thanks
    5
    Thanked 21 Times in 10 Posts

    Default Audi A6 '98 - Tiptronic Problem

    Hey

    I have a problem with Tiptronic on 2.5 TDI Audi A6, 98 year.

    I have the DTC P0706 (according F125 switch) - on dash all gears ligten up.

    Changed switch - the same DTC.
    Disconnected switch - the same DTC.
    Checked the wiring (8 cables, 4 goes straight to TCM - all ok, 5- ground - ok, 6-reverse lights - ok, the two left goes somewhere else but they are okey near TCM).

    Any ideas (have anyone where the two left cables go?, blue with black strip, brown with white strip)?

    The TCM is under passenger carpet (don't have atm any other TCM for change).

    Thanks
    Last edited by Azzx; 15th January, 2012 at 12:52 AM.
    We choose to go to the moon.
    What would be life without a risk?

  2. #2
    V.I.P. Member
    vanos batam's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Batam-Indonesia
    Posts
    2,455
    Thanks
    545
    Thanked 1,337 Times in 552 Posts
    _______________ D3-oToprog _________________
    ig : vanos_batam

  3. #3
    Top Poster Azzx's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    South Poland
    Posts
    178
    Thanks
    5
    Thanked 21 Times in 10 Posts

    Default

    I have changed the F125 switch without success (I posted it above).
    We choose to go to the moon.
    What would be life without a risk?

  4. #4
    DK Veteran

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    in lebanon
    Posts
    2,692
    Thanks
    47
    Thanked 1,554 Times in 1,010 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Azzx View Post
    Hey

    I have a problem with Tiptronic on 2.5 TDI Audi A6, 98 year.

    I have the DTC P0706 (according F125 switch) - on dash all gears ligten up.

    Changed switch - the same DTC.
    Disconnected switch - the same DTC.
    Checked the wiring (8 cables, 4 goes straight to TCM - all ok, 5- ground - ok, 6-reverse lights - ok, the two left goes somewhere else but they are okey near TCM).

    Any ideas (have anyone where the two left cables go?, blue with black strip, brown with white strip)?

    The TCM is under passenger carpet (don't have atm any other TCM for change).

    Thanks
    -------------------------------------------
    Hi,
    dear i thing b/w is for start system, and b/w is ignition, did you check is on the f125 have ignition after open ignition?

  5. #5
    Top Poster Azzx's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    South Poland
    Posts
    178
    Thanks
    5
    Thanked 21 Times in 10 Posts

    Default

    You posted twice b/w, you mean ignition by b/b - black blue?

    I figured that there is 12V on Black/Blue by some manual (haven't checked yet).

    On the Brown-White is also 12V?

    From manual:
    1+6 with ignition on - 12V, 1 is black-blue, 6 is brown - ground

    So what the brown-white stands for (number 7)?

    Thanks!
    Last edited by Azzx; 15th January, 2012 at 08:44 PM.
    We choose to go to the moon.
    What would be life without a risk?

  6. #6
    Top Poster Azzx's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    South Poland
    Posts
    178
    Thanks
    5
    Thanked 21 Times in 10 Posts

    Default

    The brown-white goes to "V94 - Central Locking / Alarm System / Interior Light Delay Control Modul"

    The module is under driver carpet (LHD), so looks like there is problem with TCM - wiring OK, F125 OK.
    Last edited by Azzx; 15th January, 2012 at 09:48 PM.
    We choose to go to the moon.
    What would be life without a risk?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •