ELM327 CAN pins selector for FIAT and FORD + k-line pin selector - Page 3
Register
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
  1. #31
    DK Veteran

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371
    Thanks
    62
    Thanked 114 Times in 92 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    Might be worth introducing a another code to the system
    ( unplug a sensor of some sort ) just to see the results
    most codes will clear automatically after so many key-starts
    you will find a list of pids in attachment
    Attached Files Attached Files

  2. #32
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    You mean sending a code like A2 or A3 ? Ax ? ... I guess to use those pids you attached the adapter must be modified right? Attaching another pin to pin 7.

  3. #33
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by autotrans View Post
    Might be worth introducing a another code to the system
    ( unplug a sensor of some sort ) just to see the results
    most codes will clear automatically after so many key-starts
    you will find a list of pids in attachment

    I was able to clear the p0121 by doing this: ingition on/off -> ignition on for 30 seconds then engine start.
    I also found out that the program maxiecu (http://maxiecu.com.pl/download,6,en.html) works with elm327 and with the car, it's sending the same pids I found with vci. I tested the demo version.

  4. #34
    DK Veteran
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    985
    Thanks
    15
    Thanked 154 Times in 108 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    hi chriz are you sure maxiecu demo version works with elm327 ?
    because i tested it and dont work

  5. #35
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ammarben View Post
    hi chriz are you sure maxiecu demo version works with elm327 ?
    because i tested it and dont work
    Yes, I tried the demo, the program connects to the ECU through elm327 but the data it returns is "demo".. however monitoring the serial port I could see the PIDs it's sending for each data request.

  6. #36
    DK Veteran

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371
    Thanks
    62
    Thanked 114 Times in 92 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    there are a lot of free programs around, just bear in mind that most will
    only give you basic obd2 ( emission related data )

  7. #37
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    25
    Thanks
    17
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    How to use ELM327 to communicate on K-Line (ex. ISO 14230-4)?

    Would it be possible to use an ELM327 instead of a VAG/KKL?

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •