DUO Red Light + Power Supply
Register
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bristol and Manchester
    Posts
    52
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Post DUO Red Light + Power Supply

    I recently bought a DUO from Fleabay the seller stated clearly that the unit was faulty and had the red light issue. So on arrival the unit looked rough, opened it up and found that an attempt had been made to replace the CAP but it had very dry joints and fell off when touched. This was replaced properly but to my dismay the Red Light issue still remained. I attempted to flash a new image that I know works on a Clone, no joy at all.

    So I substituted the power supply from my clone, and hey presto, it flashed the BH 2.0.9 Image no problem, so problem was with the power supply. On examination I found the 2 CAPS in the photo were blown up and looked to have failed, so replaced those (little difficult to remove in tight spot). Reinstalled the genuine supply into the unit and now seems to be all fixed.

    RS Components Part No. 449-0924 1500 microfarad 10V

    I also found that the PCB mounted fuse had been replaced with a wire link so took the opportunity to replace that also. It's located behind the power inlet for information.

    RS Components Part Number 226-0585 TR5 3.15A T

    Attached Images Attached Images

  2. The Following User Says Thank You to any-mgzt For This Useful Post:

    DOUGALMCD (29th January, 2015)

  3. #2
    V.I.P. Member
    DOUGALMCD's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Suburbia
    Posts
    3,226
    Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    748
    Thanked in
    498 Posts

    Default

    Nice of you to post picture it may help others locate a problem although some capacitors don't look bulged when failing.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bristol and Manchester
    Posts
    52
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    No I know that they do not always bulge, but those I replaced were definitely bulging and it fixed the Red Light problem.

  5. #4
    DK Veteran
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    My Car
    Posts
    327
    Thanks Thanks Given 
    186
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

    Default

    hi,
    the problem is in the main card not ,
    you need to change the capacitor C807 with another for 25v 330uF
    give the reply please
    good luck

  6. #5
    DK Veteran
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    353
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

    Default

    my vu duo+ does,nt even power on no red light or anything. would this confirm the psu is defunked ?
    dm500hd -dm500hd v2-vu+duo- triax 1.1m - inverto lnb - technomate 2300 motor- linksys ddwrt router

  7. #6
    V.I.P. Member
    DOUGALMCD's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Suburbia
    Posts
    3,226
    Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    748
    Thanked in
    498 Posts

    Default

    Can you test the fuse in plug if ok then try post picture of the psu as it may be the culprit.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •