Guide: How to Create a DM500 Dreambox Image - Page 2
Register
Page 2 of 12 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 16 to 30 of 174
  1. #16
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    Manually download the file and place it in the Archive folder - click the above link, save as, and drag it into the Archive folder.

    Then, when you do a 'make dreamboximage_root' it will continue from where it left off. It will look to see if you have the package, if you don't, it will try to download it, if you do, it will continue to the next package. Since you already have that package in the Archive folder, it will jump to the next package.
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  2. #17
    Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    thanks again for help. now to customization part. what is possible to customize anyway? emus? .mostly i use mgcam for what. i dont need visual part.sorry my english. what ever i can do? best part will be porting mpeg4 codec.!? dreaming? any suggestion welcome. maybe it will be
    Last edited by rolks; 26th July, 2008 at 07:59 PM.

  3. #18
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default emus

    how i get installed emus on this image ?

    btw n1 howto searched for a while!

    love it

  4. #19
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    You can either use an emu manager or you can manually start the emu on bootup.

    There are a few forums who don't allow emu talk but if you google 'dreambox nemesis source' you should get the source code that the Nemesis team have released to the public, this has an emu manager in it.

    If you only want to run one emu, lets say it's evocamd. Put the evocamd file in /bin (or wherever you want). Edit the /etc/init.d/rcS file to include this line...

    Code:
    /bin/evocamd &
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  5. #20
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    hi guys,

    when i do the command " make dreamboximage_root " it compiles just to one special poitn and then he repeat it everytime...

    make[1]: leave folder '/root/tuxbox/tuxbox-cvs/apps/tuxbox/libs'
    make[1]: go to folder '/root/tuxbox/tuxbox-cvs/apps/tuxbox/libs'
    make[1]: warning: File 'Makefile.am' change 1,4e+02 s in the future
    cd . && /bin/bash /root/tuxbox/tuxbox-cvs/apps/tuxbox/libs/missing --run aclocal-1.10
    cd . && /bin/bash /root/tuxbox/tuxbox-cvs/apps/tuxbox/libs/missing --run automake-1.10 --gnu
    cd . && /bin/bash /root/tuxbox/tuxbox-cvs/apps/tuxbox/libs/missing --run autoconf

    i have done the procedere this morning and all went fine :x
    hope u can help me

    solved from alone :x don't knew what it was but now it's all fine
    Last edited by pornage; 4th September, 2008 at 09:54 AM.

  6. #21
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    good morning,

    when i do changes in the files, it do not save anything when i do finally ' make flash-compress '

    somebody can help me ?

  7. #22
    Dreambox Guru osborne82's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    any dreambox development forum
    Posts
    136
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    50
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ~~~~age View Post
    good morning,

    when i do changes in the files, it do not save anything when i do finally ' make flash-compress '

    somebody can help me ?
    which files u edting and have u
    cd cdk
    rm .enigma
    make .enigma

    then make rebuild etc then flash compress

    should include your changes

    cheers

    osborne82

  8. #23
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    Also, if you are backing up /cdkflash/root before you do a 'rm enigma' ( do this then copy it back after a 'make rebuild-flash') remember to NOT copy over the previous /bin/enigma file as this doesn't have any of your changes.

    This caugt me out for quite a while and I couldn't work out why .
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  9. #24
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    yeah now it works all fine openvpn & some other specials are running and i'm reallllly happy
    now i'm just do different thinks to be more happy :P

    when u will i cann write an howto to integrate openvpn into the image.
    there are some difficult things.

  10. #25
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    thank you ~~~~age, that would be good.
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  11. #26
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    silly quest ... but where do i put the picture of the background into ?
    just into /var/tuxbox/config/enigma/pictures ? or into
    /tuxbox-cvs/root/cdkflash/boot/root/platform/kernel ?

    i have just put it into both but nothing happend :x

    I will write an Howto when everything works fine and i have time to write

  12. #27
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    It should go in /root/platform/kernel and is called bild.

    Is it the right resolution, etc.?

    http://www.digital-kaos.co.uk/forums...own-logos-587/
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

  13. #28
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    yeah i have done the "bild" with the howto in this thread and put it in there... but nothing happend :x

  14. #29
    Dreambox Guru osborne82's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    any dreambox development forum
    Posts
    136
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    50
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Devilfish View Post
    .

    This caugt me out for quite a while and I couldn't work out why .

    pmsl yip i remeber that ol

  15. #30
    Administrator
    Devilfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    /cdk
    Posts
    8,986
    Thanks
    66
    Thanked 1,323 Times in 196 Posts
    Downloads
    291
    Uploads
    112

    Default

    Just put the bootup pic in /bin and add a line in /etc/init.d/rcS to load it.

    Look for:

    Code:
    /etc/init.d/init1
    Add this after the above line:

    Code:
    /bin/showlogo /bin/bild
    Get Digital Kaos on your Apple or Android device with Tapatalk

 

 
Page 2 of 12 FirstFirst 1234567 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •