vu solo 2 multi sat problem
Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default vu solo 2 multi sat problem

    Hi all

    i have set up my box with 28 d astra on one satteliter no problem fine now i want to set up my other dish motorised.
    what will i need to do to set up all the other sattelites and how do you switch from lnb 1 motorised to lnb 2 fixed astra?
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  2. #2
    Moderator
    digicon's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    12,537
    Thanks
    1,003
    Thanked 2,877 Times in 1,763 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    148

    Default

    you dont need to do anything setup the other tuner as Simple - Positioner and then enter your longitude and latitude details if your Motorised dish has been set up with USALS anyway.

    After that just install a Motorised channel list


  3. The Following User Says Thank You to digicon For This Useful Post:

    Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  4. #3
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Is this list the catseye list and where does that go onto thebmemory stick or a dir on receiver if so what directory please
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  5. #4
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Ok because i am new i wanted to make it clear what i am asking

    Vu solo 2 set up with tuner B set to a fixed dish on 28 with the q skin all working fine

    i now want to set up my motorised dish to tuner a and this is what i am stuck on.

    i have downloaded a list called cateye which has all the satellites on

    Waht i require help on is

    a how to set up tuner 1 for motorised on my solo 2 ? are there any guides for this ?

    the cateye file where do i copy this too is it the memory-stick or the main directory on the vu solo if so can someone tell me what directory please

    the prgogram i am using to transfer my files to solo is the dcc dreambox control centre

    thanks in advance
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  6. #5
    Moderator
    digicon's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    12,537
    Thanks
    1,003
    Thanked 2,877 Times in 1,763 Posts
    Downloads
    21
    Uploads
    148

    Default

    This well written guide for your channel list: http://www.digital-kaos.co.uk/forums...t=dreamboxedit


  7. The Following User Says Thank You to digicon For This Useful Post:

    Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  8. #6
    DK Veteran
    P&D's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,295
    Thanks
    639
    Thanked 990 Times in 559 Posts
    Downloads
    38
    Uploads
    0

    Default

    To setup tuner 2 for the motor dish

    Goto www.dishpointer.com

    enter your postcode........and get the Long & Lat (see photo bottom left)

    press menu on the remote setup/service searching/tuner config/tuner B/press sideways on the remote till you get simple
    then enter the Long & Lat east or west

    Then go to BBC1 on your channel list (28.2) the dish will move
    if your dish is setup right you should get a picture
    Attached Images Attached Images
    Last edited by P&D; 15th December, 2016 at 05:17 PM.

  9. The Following User Says Thank You to P&D For This Useful Post:

    Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  10. #7
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Thanks p&d
    i may be getting confused here tuner b is up and running as a fixed sat fir astra 28
    what i cant do is set the postioner up fir the mutl sat option on tuner a
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  11. #8
    DK Veteran
    P&D's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,295
    Thanks
    639
    Thanked 990 Times in 559 Posts
    Downloads
    38
    Uploads
    0

    Default

    the same as above but use tuner A instead of B

  12. The Following User Says Thank You to P&D For This Useful Post:

    Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  13. #9
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    image1.jpgimage2.jpgimage3.jpg

    this is my current set up

    also where do i put my cateye files directory unsure and do these go on memorystick or dir of solo when i ftp
    Last edited by Ukhammy2015; 15th December, 2016 at 06:04 PM.
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  14. #10
    DK Veteran
    P&D's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,295
    Thanks
    639
    Thanked 990 Times in 559 Posts
    Downloads
    38
    Uploads
    0

    Default

    Digicon gave you a link how to install a channel list did you read it ?

    middle photo of the 3 once on that screen input the Long & Lat

  15. The Following 2 Users Say Thank You to P&D For This Useful Post:

    digicon (15th December, 2016),Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  16. #11
    DK Veteran
    P&D's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,295
    Thanks
    639
    Thanked 990 Times in 559 Posts
    Downloads
    38
    Uploads
    0

    Default

    You said one of the tuners are set up for 28.2 so what channel list do you have on the box ?

  17. The Following User Says Thank You to P&D For This Useful Post:

    Ukhammy2015 (15th December, 2016)

  18. #12
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I only have one channel lust at monent 28 east
    I did look at the link digicon recomended but this realted to a drambox and also channels on 28 e and i have them
    am i right or wrong with my thinking p&d
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  19. #13
    DK Veteran
    P&D's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,295
    Thanks
    639
    Thanked 990 Times in 559 Posts
    Downloads
    38
    Uploads
    0

    Default

    Vu Solo & Dreambox both use the same channel list

    download this....http://www.digital-kaos.co.uk/forums...=1#post2886827


    the attachment i have put in this post at the bottom......use this to upload the channel list

    unpack it/run it

    enter the box IP address name password
    then connect and upload the channel list
    Attached Files Attached Files

  20. The Following 2 Users Say Thank You to P&D For This Useful Post:

    digicon (15th December, 2016),Ukhammy2015 (16th December, 2016)

  21. #14
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    ok thanks p&d and digicon i have done as explained so i will now have the sats bouquet on my receiver
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  22. #15
    Junior Member Ukhammy2015's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    32
    Thanks
    23
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    thanks to all who have helped me a week ago i had never used a linux receiver and with your help it is up and running cheers great group
    Vu solo 2. , motorised 1 metre dish

  23. The Following 2 Users Say Thank You to Ukhammy2015 For This Useful Post:

    digicon (18th December, 2016),P&D (18th December, 2016)

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •