Opel CD70 and CID carpass
Register
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
  1. #1
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default Opel CD70 and CID carpass

    Hi all!

    I bought VDO Siemens CD70Navi (13188477, LQ) with Siemens CID (24461297, DB). It is coded. Seller says - do not know of any code.
    OP-COM says it's paired. But it seems like DIS and EHU from different cars, because the message "Display Safe" appears after swith on.

    Using EZP2010 and clip I read dump CD70 from 24c64 and dump CID from 93c66.
    But, when I read dump from CID, every time it's different.

    Is it possible to read dump from CID without de-soldering chip?

    Is it a correct chip for reading?


    Can you help me?

    UPD. After changing type of chip to AMTEL AT93C66 8bit I think received dump is correct
    It's here, CarPass 6487?
    Last edited by bank; 10th February, 2017 at 08:33 AM.

  2. #2
    Top Poster

    Join Date
    May 2010
    Posts
    122
    Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    31 Posts

    Default

    CID - 6847

  3. #3
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    drahe, thnx.
    And what about CD70?

    2all: Who can help with making delivery state for these CD70 and CID dumps?

  4. #4
    V.I.P. Member
    shooting's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    WALES
    Posts
    22,401
    Thanks Thanks Given 
    34,120
    Thanks Thanks Received 
    40,885
    Thanked in
    15,073 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bank View Post
    drahe, thnx.
    And what about CD70?

    2all: Who can help with making delivery state for these CD70 and CID dumps?
    Need to read Lower eeprom from CD70

    wbr



    See pic:
    Attached Images Attached Images
    Last edited by shooting; 10th February, 2017 at 10:37 AM.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Don't confuse "Standing on my Shoulders" with "Treading on my Toes" ..

  5. The Following 2 Users Say Thank You to shooting For This Useful Post:

    bank (10th February, 2017), nikz (10th February, 2017)

  6. #5
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shooting View Post
    Need to read Lower eeprom from CD70
    OK, I see. Got it!

  7. #6
    V.I.P. Member

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6,970
    Thanks Thanks Given 
    2,250
    Thanks Thanks Received 
    7,800
    Thanked in
    4,913 Posts

    Default

    code 2608.............

  8. #7
    V.I.P. Member
    shooting's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    WALES
    Posts
    22,401
    Thanks Thanks Given 
    34,120
    Thanks Thanks Received 
    40,885
    Thanked in
    15,073 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bank View Post
    OK, I see. Got it!
    Here you go, unregistered.. pair using 6847

    wbr
    Attached Files Attached Files
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Don't confuse "Standing on my Shoulders" with "Treading on my Toes" ..

  9. The Following 6 Users Say Thank You to shooting For This Useful Post:

    Albert G (10th February, 2017), bank (10th February, 2017), julajus (4th March, 2021), nikz (10th February, 2017), sanixmen (10th February, 2017), TERNOCOD (10th February, 2017)

  10. #8
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shooting View Post
    Here you go, unregistered.. pair using 6847

    wbr
    Thank you!
    I'll try and say about result

  11. #9
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    CID and CD70 was paired using 6847 successfully.
    But ... after pairing EHU and DIS reboots and sound from CD and FM disappears
    Unpair doesn't help. I hear "beeps" with display safe message, but sound from CD/Radio.
    Navi works with sound.

    Any ideas how to fix?

  12. #10
    V.I.P. Member
    shooting's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    WALES
    Posts
    22,401
    Thanks Thanks Given 
    34,120
    Thanks Thanks Received 
    40,885
    Thanked in
    15,073 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bank View Post
    CID and CD70 was paired using 6847 successfully.
    But ... after pairing EHU and DIS reboots and sound from CD and FM disappears
    Unpair doesn't help. I hear "beeps" with display safe message, but sound from CD/Radio.
    Navi works with sound.

    Any ideas how to fix?
    Looks like your screen is in Delivery Mode, you need to use OPCOM/TECH2 to set it to paired

    wbr

    SEE:
    If you see "DISPLAY SAFE" flashing every 10 seconds, this means that the Display
    is currently in Delivery Mode, and is now ready to be programmed to the vehicle
    with a OBDII programmer.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Don't confuse "Standing on my Shoulders" with "Treading on my Toes" ..

  13. #11
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shooting View Post
    Looks like your screen is in Delivery Mode, you need to use OPCOM/TECH2 to set it to paired

    SEE:
    If you see "DISPLAY SAFE" flashing every 10 seconds, this means that the Display
    is currently in Delivery Mode, and is now ready to be programmed to the vehicle
    with a OBDII programmer.
    Yes. As I say earlier, DIS and EHU was paired successfully (without any SAFE massages). But after pairing sound from radio and CD dissapears.
    So, I unpair devices to delivery mode, after that a hear "beeps", and still no sound from FM/CD.

    But, problem with sound was solved for me by resetting EEPROM via extended SETTINGS menu (press "Main", then "Setting" for 10sec until the message "Test mode switched on", then "BC", then "Audio" some times untill come to a screen with checkboxe "Reset EEPROM")

    Thanks a lot!

  14. The Following User Says Thank You to bank For This Useful Post:

    shooting (10th February, 2017)

  15. #12
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Kosov,Prizren
    Posts
    38
    Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Hi i ordered a KS CID and seller said he doesnt know the code i can read the eeprom my friend has xprog and upa can anyone help me to unregister it when it arrives any day now?

  16. #13
    DK Veteran
    bank's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ukraine
    Posts
    1,082
    Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    564
    Thanked in
    424 Posts

    Default

    Post dump here and you'll receive pin

  17. #14
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Kosov,Prizren
    Posts
    38
    Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Will do as soon as it arrives thnx in advance

  18. #15
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Kosov,Prizren
    Posts
    38
    Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Hello screen arrived can anyone help me with the pinout of the CID so i can test it before i connect it to my car

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •