DS150E 2014.2 - problem with firmware update.
Register
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default DS150E 2014.2 - problem with firmware update.

    Hello!!

    I really need help as above.

    Just bought device called DS150E, had installed DS150E 2014.2 software (2.14.2.2 version). Once I click TEST, after few seconds result is OK but appears notification "firmware is not up to date". Up to this moment everything is OK, VCI appears in device manager. But when I click "UPDATE" to install adequate firmware, loading starts. After few seconds, leds on device blinks one time on red and backs to blue. When the progess is around 70%, updating is stopped with 3 possible reasons - but everyone was checked. Device is connected to power supply, connected to PC, drivers are installed, COM port isn't in use. Can anyone helps me?

    Device firmware is 1513, but as i read, for this software it should be 1423. I suppose, that program should automatically update my firmware to 1423 but it can't - why?

  2. #2
    DK Veteran

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    France
    Posts
    358
    Thanks
    198
    Thanked 106 Times in 86 Posts

    Default

    hi
    do you do it when you device is connecte to the care or on bench???
    regards

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cheongju in Korea
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I have same problem.
    I couldn't find the way to solve this.
    I'm trying.
    Let's find the way together.
    Good luck

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by sonimhj View Post
    I have same problem.
    I couldn't find the way to solve this.
    I'm trying.
    Let's find the way together.
    Good luck
    Hello, I had problems uploading the firmware, the cable disconnected and I could no longer update, I ended up finding a tutorial and a program that loaded the firmware files direct, after that I updated as usual. I will forward the download link of the files. Just jumper two pins of the microcontroller to release the flashing of the files, but I do not remember which pins wer
    http://mega.co.nz/#F!aBgx0ajB!zX0vwWrLWGKvfLDb3hNsuQ


    Pass: fantomel
    Last edited by Genofelio; 7th July, 2018 at 08:08 AM.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Attachment 540494

    CDP+ SINGLE BOARD - ENTER FORCED FLASH BOOT0 - LINK TP102 WITH
    TP206 ON THIS PCB

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi, i have a problem with my ds150e clone it started sometimes that no vci found, after disconnect and connect it back it worked, i`ve tryed to update the firmware and it broke, the red light is on and not doing nothing, i`ve tryed to update directly the STM with flash loader but it starts and after a few sec the red light stop flashing and i have an error fail to download... I think it is something on the pcb that is damaged, and interrupts the connection. the maximum percentage was 21% after that stops flashing red light and then error on the program. please if you can help me. Thank you very much.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    It was a driver problem. The driver was corrupt. Thanks anyway.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    11
    Thanks
    19
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hi hope this helps uget the newer version og autocom wurth or delphi its not your device is software

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •