De-restrict / De-limit Speed
Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    DK Veteran
    z786's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    10 Steps Ahead of You
    Posts
    4,848
    Thanks
    206
    Thanked 114 Times in 73 Posts

    Default De-restrict / De-limit Speed

    Hello, jus wanted info on how to derestrict the speed limit on cars, e.g ex-company vans/cars limited to a speed
    and the top end like M3 and AMG

    What hardware/software, galletto any good or something like optican????

    thanx for your time
    "I always tell the truth. Even when I lie"




    "We Taking Over, One City At A Time"

  2. #2
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,207
    Thanks
    8,127
    Thanked 5,625 Times in 4,447 Posts

    Default

    just have a word whith theses guys protech-uk.co.uk

    we use them for converting jap cars, the guys in the workshop are sound

    just hope they are not reading this, but the guy in the office is a bit of
    a 'Dwayne Dibbly' if you ask me.

    http://www.geocities.com/Hollywood/4196/dwane-1.jpg

    have the vechile details raedy, auto/man etc

    don't know if they do non jap stuff or not.

    if they say no then ask about "the ?220+vat ish box to do the
    2002 skylines with" can't remember the name of it but it's
    special. Then look it up!
    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

  3. #3
    DK Veteran

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,031
    Thanks
    250
    Thanked 472 Times in 160 Posts

    Default

    Hi
    In some cases raise speed limit, can be done with machine original diagnosis (mercedes industrial, etc).
    But in most cases, you have to read original file (galletto, optican, byteshooter, eprom programmer, etc), and then look limiter on file with software like winols, ecm2001, etc..
    Regards.

  4. #4
    DK Veteran
    z786's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    10 Steps Ahead of You
    Posts
    4,848
    Thanks
    206
    Thanked 114 Times in 73 Posts

    Default

    so does winols tell you wer the limiter is?
    "I always tell the truth. Even when I lie"




    "We Taking Over, One City At A Time"

  5. #5
    V.I.P. Member dctyper's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,559
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Meat-Head View Post
    just have a word whith theses guys protech-uk.co.uk

    we use them for converting jap cars, the guys in the workshop are sound

    just hope they are not reading this, but the guy in the office is a bit of
    a 'Dwayne Dibbly' if you ask me.

    http://www.geocities.com/Hollywood/4196/dwane-1.jpg

    have the vechile details raedy, auto/man etc

    don't know if they do non jap stuff or not.

    if they say no then ask about "the ?220+vat ish box to do the
    2002 skylines with" can't remember the name of it but it's
    special. Then look it up!
    you are getting robbed my friend, thats well expensive, i converted my rx7 for less than a tenner
    Wavefield Ds 55cm at 13E 19E and 28E receiving everything out there on 2 dm800hd

    previous life dm800hd and 500c on cable screw you nag3



  6. #6
    Banned
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    72
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    220? for a signal converter box is indeed a little expensive...

    But it is a free market out there..


    @ z786 "so does winols tell you wer the limiter is?"

    winols can tell you if you give winols the maplocations, or a damos file.. It is not so hard to find if you look close..

    winols by itself is a lame programm...

  7. #7
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,207
    Thanks
    8,127
    Thanked 5,625 Times in 4,447 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dctyper View Post
    you are getting robbed my friend, thats well expensive, i converted my rx7 for less than a tenner
    Quote Originally Posted by Robby&Bobby View Post
    220? for a signal converter box is indeed a little expensive...

    ...
    Do you guys work in a porkpie factory or something?

    certain cars cannot be de-limited with the speed converter 5/8 (whatever) reducer, you HAVE to use a special 'box' but can't remember what it is called, just ring them and ask (but not Dwane)
    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

  8. #8
    DK Veteran

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,031
    Thanks
    250
    Thanked 472 Times in 160 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by z786 View Post
    so does winols tell you wer the limiter is?
    Hi,
    No,
    you need to have file ols, or file dam in order to find limiting.
    Or even a lot of experience ....
    Regards.

  9. #9
    DK Veteran
    z786's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    10 Steps Ahead of You
    Posts
    4,848
    Thanks
    206
    Thanked 114 Times in 73 Posts

    Default

    what programmer and soft woud you recommend???
    "I always tell the truth. Even when I lie"




    "We Taking Over, One City At A Time"

  10. #10
    DK Veteran

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,031
    Thanks
    250
    Thanked 472 Times in 160 Posts

    Default

    Hi,
    Unfortunately, there is no interface, no software, covering all fields in chiptuning.
    Unfortunately, there is no interface, no software, covering all fields in chiptuning.
    but if you want, I can say my favorites.
    Regards.

  11. #11
    DK Veteran
    z786's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    10 Steps Ahead of You
    Posts
    4,848
    Thanks
    206
    Thanked 114 Times in 73 Posts

    Default

    you can say your favourites, but jus the once ok
    "I always tell the truth. Even when I lie"




    "We Taking Over, One City At A Time"

  12. #12
    DK Veteran rsibiza's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,739
    Thanks
    0
    Thanked 35 Times in 25 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by z786 View Post
    you can say your favourites, but jus the once ok
    Using ECM2001 can be very helpfull,take a full version of 5.2 and6.3 so you will have a lot of drivers for cars from 1990 until 2008 and raise speedlimiter is only one click solution on this soft.

  13. #13
    V.I.P. Member dctyper's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,559
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Meat-Head View Post
    Do you guys work in a porkpie factory or something?

    certain cars cannot be de-limited with the speed converter 5/8 (whatever) reducer, you HAVE to use a special 'box' but can't remember what it is called, just ring them and ask (but not Dwane)
    going by your username, you work in a pork pie factory

    i was only saying i done mine for less than what he paid
    Wavefield Ds 55cm at 13E 19E and 28E receiving everything out there on 2 dm800hd

    previous life dm800hd and 500c on cable screw you nag3



  14. #14
    V.I.P. Member
    Meat-Head's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meatheadshire (Between London and Scotland)
    Posts
    31,207
    Thanks
    8,127
    Thanked 5,625 Times in 4,447 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dctyper View Post
    going by your username, you work in a pork pie factory

    i was only saying i done mine for less than what he paid
    No problem, just certain cars HAVE to have one of theses special boxes
    and NO OFFENSE if your going around accusing people of working in porkpie factorys, at least have the decency to accuse them of being a 'team leader'*


    * had some guy in one REAL thick and asked what his job was, he said
    "team leader in a porkpie factory" wonder how thick the rest of the team are!
    Was Banned For Being Certifiably Insane and Stupid

  15. #15
    DK Veteran

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,031
    Thanks
    250
    Thanked 472 Times in 160 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rsibiza View Post
    Using ECM2001 can be very helpfull,take a full version of 5.2 and6.3 so you will have a lot of drivers for cars from 1990 until 2008 and raise speedlimiter is only one click solution on this soft.
    Hi,
    Yes,
    but ecm drivers not to speed limiters rarely, rpm, IQ, etc.
    Regards.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •