Help Problem DS4 for Update Continental 6/2015 SMOK
Register
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    DK Veteran
    pierre renault's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    750
    Thanks
    60
    Thanked 107 Times in 86 Posts

    Default Help Problem DS4 for Update Continental 6/2015 SMOK

    Good morning .
    I have Smok Update "BSI CONTINENTAL 6/2015"
    I change Km in Citroen DS4 10/2015, Now the car does not start !!
    Can someone explain step by step how to solve the problem with Smok software?
    Thank you
    Last edited by pierre renault; 17th December, 2017 at 10:55 AM.

  2. The Following User Says Thank You to pierre renault For This Useful Post:

    victormarinho67 (24th May, 2018)

  3. #2
    V.I.P. Master of the IMMO
    lupu_sandu's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    In my immobox...
    Posts
    6,336
    Thanks
    760
    Thanked 3,670 Times in 1,866 Posts

    Default

    1st of all explain the problem. BSI die? Can you have ign on? Don't see key anymore?
    Did you save bsi configuration before?

  4. The Following User Says Thank You to lupu_sandu For This Useful Post:

    pierre renault (17th December, 2017)

  5. #3
    DK Veteran
    pierre renault's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    750
    Thanks
    60
    Thanked 107 Times in 86 Posts

    Default

    It is all working, also from startup but, no motor does not work. The way to recover with Smok but I do not understand the explanations they gave me. Just someone with the Smok psa continental 6/2015 program that can help me!

  6. The Following User Says Thank You to pierre renault For This Useful Post:

    victormarinho67 (24th May, 2018)

  7. #4
    V.I.P. Member
    drpeter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    4,568
    Thanks
    452
    Thanked 1,822 Times in 892 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pierre renault View Post
    It is all working, also from startup but, no motor does not work. The way to recover with Smok but I do not understand the explanations they gave me. Just someone with the Smok psa continental 6/2015 program that can help me!
    Is it a keyless system? I know there is bug from abritus with a keyless system, which suppodes to be solved now by abritus, smok copies abritus so i think he still has the bug in his software.

  8. The Following 2 Users Say Thank You to drpeter For This Useful Post:

    esse (14th February, 2020),pierre renault (17th December, 2017)

  9. #5
    DK Veteran

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,387
    Thanks
    641
    Thanked 606 Times in 447 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pierre renault View Post
    It is all working, also from startup but, no motor does not work. The way to recover with Smok but I do not understand the explanations they gave me. Just someone with the Smok psa continental 6/2015 program that can help me!
    If u read smok instructions it says if car not start read pin. Program keys. Program pin

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Don't forget to hit thanks button

  10. #6
    Top Poster +
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    219
    Thanks
    73
    Thanked 48 Times in 33 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by javyb View Post
    If u read smok instructions it says if car not start read pin. Program keys. Program pin

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    where you find smok instructions?

  11. #7
    DK Veteran

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,387
    Thanks
    641
    Thanked 606 Times in 447 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Repinator View Post
    where you find smok instructions?
    At end of programming where it Says write I'm success it tells u what to do if car not start

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Don't forget to hit thanks button

  12. The Following User Says Thank You to javyb For This Useful Post:

    Repinator (19th December, 2017)

  13. #8
    DK Veteran
    peko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,363
    Thanks
    102
    Thanked 131 Times in 58 Posts

    Default

    smok have lot of beug in continental bsi 06/2015 ...
    i crash 2 cars ( with & without keyless )

    after crash, you must write data flash stored in uhds/files and write configuration bsi file backup to engine start but you win lot of DTC errors

  14. The Following User Says Thank You to peko For This Useful Post:

    esse (14th February, 2020)

  15. #9
    DK Veteran
    Cllau's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    where friends need me
    Posts
    1,148
    Thanks
    156
    Thanked 811 Times in 611 Posts

    Default

    yes it's true, if you are attempting do by OBD you need to reflash BSI after... best and safety way is to remove BSI and do it on the bench, like a "LEGEND"

  16. #10
    DK Veteran
    peko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,363
    Thanks
    102
    Thanked 131 Times in 58 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Cllau View Post
    yes it's true, if you are attempting do by OBD you need to reflash BSI after... best and safety way is to remove BSI and do it on the bench, like a "LEGEND"

    yes but is very hard to separate both PCB
    have you pinout ?

  17. #11
    DK Veteran
    esse's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    france
    Posts
    752
    Thanks
    449
    Thanked 478 Times in 274 Posts

    Default

    i had same brobleme with same car and no solved at this time
    for me fls corupted when reading with smok and no start
    with help of DK member (thanks again) car start but not all work fine.....remote or ligth.....
    Last edited by esse; 14th February, 2020 at 11:33 PM.

  18. #12
    DK Veteran
    peko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,363
    Thanks
    102
    Thanked 131 Times in 58 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by esse View Post
    i had same brobleme with same car and no solved at this time
    for me fls corupted when reading with smok and no start
    with help of DK member (thanks again) car start but not all work fine.....remote or ligth.....

    you must go to dealer and telecode it to solve it or telecode yourself if you can with diagbox

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •