Audi TT 2001 Cluster reset - EPPROM read and write
Register
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    London
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default Audi TT 2001 Cluster reset - EPPROM read and write

    Hi guys,

    I am relatively new member of this community, learned a lot and managed to solve some problems along the way and I am grateful for this, thanks!
    Now I am facing an issue on my car, which is a bit strange as I don't know how to go about it.
    My cluster on the Audi TT 8N is falling apart as most of them and decided to buy a replacement and refurbish it before I install it to the car.
    Once I have received the cluster, I have tried an output test using VCDS on the bench(a cable I have managed to put together and a car battery) but once the test sequence is started, it seems like it is just resetting itself, screens go off for a second every 2-3 seconds apart.
    What can it be? Corrupted eeprom file? The cluster p/n is 8N2920930A.
    I have only vag can k commander which seems useless at writing and reading. What programmer do you recommend on a low budget? I can solder if any of the tools require.

    Also, I have tried correcting the mileage to the one in the car, it says OK, I disconnect the power for more than 2mins, but on start up the old mileage is still present.

    Any input is highly appreciate it.

  2. #2
    DK Veteran
    Codekuba's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Poland
    Posts
    398
    Thanks
    87
    Thanked 148 Times in 122 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    0

    Default

    You use VCP
    Work good
    HELP == thanks + reputation

  3. The Following User Says Thank You to Codekuba For This Useful Post:

    OoZz (1st March, 2019)

  4. #3
    Newbie
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    London
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Thanks Codekuba. I have ordered the cable, I should have it soon. I will update on how I get on.

  5. #4
    Newbie
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    London
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Second VCP arrived today, first one had a broken interface. Connected to the Cluster on bench, but it doesn't seem to have an option to actually flash the EEPROM. I connected it to the car and it seems like it's only able to flash ECU EEPROM.
    Will a kit from eBay of CARPROG will help me in my quest?

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •