CORSA-D not starting - Page 4
Register
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 46 to 54 of 54
  1. #46
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    31
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    The fuel pressure is correct, 3.5 bar. What else can I check?

  2. #47
    Senior Member
    Stelaras26's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Greece
    Posts
    258
    Thanks
    512
    Thanked 116 Times in 67 Posts
    Downloads
    17
    Uploads
    0

    Default

    I have read the whole thread but by your last sayings ignition is ok(spark is good)
    And you say injectrors work well too.
    If you have these two and car still wont start then i think only timing is left...
    You have fuel injected by the injectors?Or just fuel comes to the rail?
    IF you crank and car wont start,check rpm of engine to see if crankshaft sensor is working well...

  3. #48
    DK Veteran
    kiszka's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    6,844
    Thanks
    411
    Thanked 4,132 Times in 3,510 Posts
    Downloads
    272
    Uploads
    1

    Default

    Quote Originally Posted by gerriecpt View Post
    The fuel pressure is correct, 3.5 bar. What else can I check?
    Replace the spark plug and ignition coil
    Last edited by kiszka; 17th April, 2019 at 12:48 PM.
    How much rubbish to put on the forum, later you are looking for information in garbage
    How do you respect others, you are so respected

    It's, you decide how you will have a very uphill,
    in this forum, and not only.......

    I helped you press thanks, I helped fix or immo off, press reputation

  4. #49
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    31
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Opcom shows the rpm when cranking so it is to the crank sensor. I did replace the plugs. I tested the injectors on the rail but removed from the cylinder head so that I can see the spray pattern.

    I doubt it is timing since than will cause blowback through the intake or to the exhaust.

  5. The Following User Says Thank You to gerriecpt For This Useful Post:

    Stelaras26 (16th April, 2019)

  6. #50
    Senior Member
    Stelaras26's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Greece
    Posts
    258
    Thanks
    512
    Thanked 116 Times in 67 Posts
    Downloads
    17
    Uploads
    0

    Default

    haha its like magic.You have both fuel and spark but its a non starter!
    Pretty strange.

    Injectors may spray but car wont start if they spray wrong.

  7. #51
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    31
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I got it to start with quick start and let it idle till it reached running temperature. Switched it of and started it a few times successfully.

    After standing through the night it wont start again unless you use quickstart again. It is very strange

  8. #52
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    31
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    As an update to this. I have discovered that the issue is around a cold start. I need to spray quick start in to get it running when cold. Once hot, the car will start over and over on its own. It is almost as if it is to lean when doing a cold start

  9. #53
    DK Veteran
    Shmortz's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    in the middle of nowhere
    Posts
    2,854
    Thanks
    161
    Thanked 828 Times in 657 Posts
    Downloads
    62
    Uploads
    0

    Default

    try to replace fuel, maybe there is diesel on it or fuel is bad.

  10. #54
    DK Veteran
    kiszka's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    6,844
    Thanks
    411
    Thanked 4,132 Times in 3,510 Posts
    Downloads
    272
    Uploads
    1

    Default

    Quote Originally Posted by gerriecpt View Post
    As an update to this. I have discovered that the issue is around a cold start. I need to spray quick start in to get it running when cold. Once hot, the car will start over and over on its own. It is almost as if it is to lean when doing a cold start
    Quote Originally Posted by kiszka View Post
    check if it's gasoline for sure
    Replace the spark plug and ignition coil
    if you would do what is said to you
    this topic would not have more than 4 pages
    you ignored me
    We think what to fix, you earn

    look for another job This is not for you
    I wonder if I will see magic buttons pressed
    in return
    Our knowledge does not fall like manna from heaven
    You will start to go for training and you will see how much it costs
    Last edited by kiszka; 17th April, 2019 at 01:08 PM.
    How much rubbish to put on the forum, later you are looking for information in garbage
    How do you respect others, you are so respected

    It's, you decide how you will have a very uphill,
    in this forum, and not only.......

    I helped you press thanks, I helped fix or immo off, press reputation

  11. The Following 2 Users Say Thank You to kiszka For This Useful Post:

    brend (17th April, 2019),rafal (17th April, 2019)

 

 
Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •