Register
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default 2015 Chrysler Van. BadKey Error. Doesnt start. reprogam key ?

    2010 Chrysler Town and country.
    Recently starting of vehicle was intermittent sometimes, now doesn’t start at all. Displays “bad key” on dash.

    DTC codes:
    B1A25 - invalid key
    B2229 - skreem internal - skim immobilized
    B1A35 - unidentified key communication error
    B1A6C - secret key mismatch

    Problem in key or in immobilizer or bcm ?



    Also I tried reprogramming the key but it was asking for pin. Where can I get the pin ?
    Last edited by borshch; 19th May, 2019 at 04:29 AM.

  2. #2
    DK Veteran

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    857
    Thanks
    340
    Thanked 337 Times in 247 Posts
    Downloads
    8
    Uploads
    0

    Default

    I think could start with a picture/link to which kind of vehicle. Using Google gives me Chrysler Town and country model. Not sure if this is the right model?
    And also which type of key is used.

    If standard blade key. Maybe you could open up the shell and hold the pcb closer to the coil pick up. To check if the signal is weak.
    Or clone a chip, and use an empty blade key for testing.

  3. The Following User Says Thank You to Weasel3 For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  4. #3
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Weasel3 View Post
    I think could start with a picture/link to which kind of vehicle. Using Google gives me Chrysler Town and country model. Not sure if this is the right model?
    And also which type of key is used.

    If standard blade key. Maybe you could open up the shell and hold the pcb closer to the coil pick up. To check if the signal is weak.
    Or clone a chip, and use an empty blade key for testing.
    Sorry, it’s 2010 Chrysler Town and Country.

    owner has only one key.
    but has same van for parts with same type (visually) key,
    can that otherskey be reprogrammed to this van ?

    with this kind of key:
    https://www.walmart.com/ip/New-Repla...4aAmNDEALw_wcB
    Last edited by borshch; 19th May, 2019 at 04:31 AM.

  5. #4
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    here are pics from google
    Attached Images Attached Images

  6. #5
    DK Veteran
    camelgd's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South Illinois
    Posts
    708
    Thanks
    287
    Thanked 284 Times in 205 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Bad key will mean replacement of key most of the time. Unless you have unlock equipment you will have to start with new key, but price has come down quite bit on Chrysler Fobik. Intermittent sometimes can mean WIN module but, start with new key first s it is much cheaper. I have one customer who has had couple of bad keys, his drivers are constantly going through security, I suspect they might have been affected by microwave radiation. Just a wild guess on that.

  7. The Following User Says Thank You to camelgd For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  8. #6
    DK Veteran

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    535
    Thanks
    380
    Thanked 33 Times in 32 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Ive had this message on a couple of jobs lately was dudd Keys from China. Used different key went in no problem

  9. The Following User Says Thank You to Jimmy07 For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  10. #7
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    Thank you.
    But,
    how can I get PIN code to program new key ?

  11. #8
    DK Veteran
    camelgd's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South Illinois
    Posts
    708
    Thanks
    287
    Thanked 284 Times in 205 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Any of the major programmers will pull can pin, app, autek, I think even ck 200 will pull pin. Old kp819 will pull pin and program. Dealer is a little thin on handing them out.

  12. The Following User Says Thank You to camelgd For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  13. #9
    DK Veteran

    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    1,188
    Thanks
    59
    Thanked 387 Times in 301 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    depends but heres the issue

    your arent doing enough or dont have the equipment to diagnose this properly

    what camel said is true about the keys and the WIN mod but

    do you have an immo ring detector? did you check to see if the ring is giving signal to the key?

    do you have a cloner to check to see if the key is reading correctly or at all??

    i have replaced win modules on these plenty

    we need more information

    if you dont have it or cant get it pass on the job and get these things so that next time you will be able to do it

    (immo ring detectors can be had for 5$ ///////cheap chip detectors can be had for dirt cheap as well ////////150 for a decent cloner vvdi mini key tool which can do all of that)

    as for you trying to reprogram the key what are you using???

    that must be an ancient programmer if it isnt pulling a pin from a fobik chrysler or is this an obd scanner with some extrafunctions?


    as for the pin you could have the customer get it for you at the dealer or buy it from a code broker or just get a better key programmer...............honestly this is a super easy car
    The thanks button is over there looks like this --->>>

  14. The Following User Says Thank You to sleepyrz For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  15. #10
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    I have Autel Maxisys Mini. And Launch ProDiag3

  16. #11
    DK Veteran

    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    1,188
    Thanks
    59
    Thanked 387 Times in 301 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by borshch View Post
    I have Autel Maxisys Mini. And Launch ProDiag3

    yea you missed like 5 other questions there
    The thanks button is over there looks like this --->>>

  17. The Following User Says Thank You to sleepyrz For This Useful Post:

    borshch (20th May, 2019)

  18. #12
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by sleepyrz View Post
    yea you missed like 5 other questions there
    sorry, yes i do not have enough tools to diagnose this properly, dont have ring detector etc, just the scanner.

    only thing I can try with my tools since the guy has another van like this with same key is to program that key to this van and see if it will, work if not than the problem is not in the key.

  19. #13
    DK Veteran
    camelgd's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South Illinois
    Posts
    708
    Thanks
    287
    Thanked 284 Times in 205 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    You would have to unlock fobik from other van which would cancel programming to original vehicle.

  20. The Following User Says Thank You to camelgd For This Useful Post:

    borshch (21st May, 2019)

  21. #14
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    USA
    Posts
    968
    Thanks
    596
    Thanked 64 Times in 59 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0

    Default

    took apart original key, the antenna? terminal inside was loose, re-soldered it, works again now.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •