Simos 8.51 bricked
Register
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Europe
    Posts
    6
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default Simos 8.51 bricked

    Hello.
    Had a bad luck today when tried to flash 2013 A6 3.0TFSI 228kw with CMD.
    Dont know if ECU been flashed previously, did read from CMD server. Tried to write tuned file when at the end of writing cmd showed "void11" and then "OK".
    Engine does not start, fans spinning full speed, other modules have no communication with ECU, cant do "back to stock" or write original file. KTAG does not have any solution for this ecu.
    Anyone had same issues with simos 8.5. I believe there is no hope to recover this ecu, so question is what equipment and works required to adapt other ecu? What could cause this problem and how to escape this next time?
    Thanks.

  2. #2
    DK Veteran
    figani's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    47 45 52 4D 41 4E 59
    Posts
    2,118
    Thanks Thanks Given 
    276
    Thanks Thanks Received 
    903
    Thanked in
    706 Posts

    Default

    Try to to write ori sgo by Odis e or vcp...

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Europe
    Posts
    6
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    no connection with ecu via vcp. tried.

  4. #4
    DK Veteran
    figani's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    47 45 52 4D 41 4E 59
    Posts
    2,118
    Thanks Thanks Given 
    276
    Thanks Thanks Received 
    903
    Thanked in
    706 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Dooba View Post
    Hello.
    What could cause this problem and how to escape this next time?
    Thanks.

    post SW Version and upload your ori file from CMD Server....

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Calgary
    Posts
    23
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Got same issue.... bricked 8.51 with cmd but it read fine and sent VR file.......
    Any solution?
    Also I tried KTAG and didnot work....
    Attached Files Attached Files
    BMW Fan - Ecu remapper - Canada

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •