Volvo v50 immo problem
Register
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Volvo v50 immo problem

    The car is Volvo v50 2005year 2.0D
    After repairing the steering column lock module the car doesnt start.
    On the dash there is an Immo error.
    The immo ecu has errors:
    6C47 - control unit steering column locking, incorrect signal
    6C53 - Control unit steering column locking, internal
    The engine ecu has no faults.
    The battery was changed with a new one while the module was beeing repaired.
    Now the steering module has no power.
    Is it possible ECU and CEM to have lost sync and thats why there is no power to the steering module?

  2. #2
    DK Veteran
    brend's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Same where
    Posts
    6,362
    Thanks
    1,796
    Thanked 3,223 Times in 2,560 Posts
    Downloads
    65
    Uploads
    2

    Default

    Steering lock have security information.
    Without programming it's not work and this job not simpel.

    About information for ask ...........
    http://www.digital-kaos.co.uk/forums/announcement.php?f=174&a=32

    How load dump in DK.............
    http://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/489502-How-To-Upload-Files-To-Kaos

    And for enjoy life better read rules............​
    https://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/2-FORUM-RULES



  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Could that be the reason there is no power to it?
    Power to the lock module comes from the CEM.
    My question is if the engine ecu and CEM lost sync, can that be the reason for the CEM not to send 12V to the lock?

  4. #4
    DK Veteran
    brend's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Same where
    Posts
    6,362
    Thanks
    1,796
    Thanked 3,223 Times in 2,560 Posts
    Downloads
    65
    Uploads
    2

    Default

    This job can't go thinking away.
    For more anderstand need check ecu/cem immo status and it's go diagnostiks equpment away or dump away.

    Quote Originally Posted by Nqkaf View Post
    Could that be the reason there is no power to it?
    Power to the lock module comes from the CEM.
    My question is if the engine ecu and CEM lost sync, can that be the reason for the CEM not to send 12V to the lock?

    About information for ask ...........
    http://www.digital-kaos.co.uk/forums/announcement.php?f=174&a=32

    How load dump in DK.............
    http://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/489502-How-To-Upload-Files-To-Kaos

    And for enjoy life better read rules............​
    https://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/2-FORUM-RULES



  5. #5
    DK Veteran
    waldi1979's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,908
    Thanks
    341
    Thanked 913 Times in 595 Posts
    Downloads
    15
    Uploads
    0

    Default

    The power come from CEM just for a moment, when the steering lock is opened or closed.
    Probably you know it but I remind you.

    If I help you, please press
    THANKS button.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Yes it does come for a second.The LIN has signal too.I tried the car again and got a new error in the engine ecu - C326. So i guess now this confirms that i have to sync engine ecu and CEM.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Does anyone know if a second hand steering lock module needs adaptation

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    75
    Thanks
    2
    Thanked 19 Times in 19 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    if you not done what is written in post2 . the car will not start.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Problem was solved, the SCL was removed from the software.

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •