Golf MK5 GT Diesel stage 1 needed - Page 3
Register
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
  1. #31
    DK Veteran

    Join Date
    Dec 2018
    Location
    England
    Posts
    552
    Thanks
    40
    Thanked 240 Times in 209 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Yes it true another thing v13 does its the clone software that's the issue but anyway leave the ignition on for a full 10/30 minutes to let the timer expire then try again
    TUNING--FILE SERVICE--VMAX--EGR--DPF--FLAPS--LAMBDA--DTC--IMMO..........POSSIBILITIES ARE ENDLESS

    SPECIALIZE IN TUNING DIESEL ENGINES


    IF I HELPED YOU DONT FORGET TO HIT THANKS AND REP




  2. #32
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by chrisimerk View Post
    Yes it true another thing v13 does its the clone software that's the issue but anyway leave the ignition on for a full 10/30 minutes to let the timer expire then try again
    ok so leave the ignition on for 30 minutes with a good battery charger connected do i need the mpps cable plugged in the whole time with the software open or leave the mpps unplugged then plug it after 30 minutes with the ignition still on or turn the ignition off after 30 mins then plug it in then flash sorry for my stupidity just want to be 100% also if i was to buy a mpps v16 or v18 will i still have this timer issue or will it bypass it. and am right in saying this is neither of our fault its just a crap cable
    Last edited by mrjay88; 17th February, 2020 at 02:01 AM.

  3. #33
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mrjay88 View Post
    ok so leave the ignition on for 30 minutes with a good battery charger connected do i need the mpps cable plugged in the whole time with the software open or leave the mpps unplugged then plug it after 30 minutes with the ignition still on or turn the ignition off after 30 mins then plug it in then flash sorry for my stupidity just want to be 100% also if i was to buy a mpps v16 or v18 will i still have this timer issue or will it bypass it. and am right in saying this is neither of our fault its just a crap cable
    i tried to recover my ecu today and its a big no i waited 30 mins all i get is invalid key wont take any maps and keeps saying immo active and engine workshop the car will start then cut out after 5 or so seconds

  4. #34
    DK Veteran

    Join Date
    Dec 2018
    Location
    England
    Posts
    552
    Thanks
    40
    Thanked 240 Times in 209 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mrjay88 View Post
    i tried to recover my ecu today and its a big no i waited 30 mins all i get is invalid key wont take any maps and keeps saying immo active and engine workshop the car will start then cut out after 5 or so seconds
    wait 30mins with ignition on with software open
    TUNING--FILE SERVICE--VMAX--EGR--DPF--FLAPS--LAMBDA--DTC--IMMO..........POSSIBILITIES ARE ENDLESS

    SPECIALIZE IN TUNING DIESEL ENGINES


    IF I HELPED YOU DONT FORGET TO HIT THANKS AND REP




  5. #35
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by chrisimerk View Post
    wait 30mins with ignition on with software open
    i tried that mpps says invalid key

  6. #36
    DK Veteran

    Join Date
    Dec 2018
    Location
    England
    Posts
    552
    Thanks
    40
    Thanked 240 Times in 209 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    yeah your tool is not very good if all your wanting to do is that car or your own cars then purchase mpps v16 its cheap but still better and more stable then v13
    TUNING--FILE SERVICE--VMAX--EGR--DPF--FLAPS--LAMBDA--DTC--IMMO..........POSSIBILITIES ARE ENDLESS

    SPECIALIZE IN TUNING DIESEL ENGINES


    IF I HELPED YOU DONT FORGET TO HIT THANKS AND REP




  7. #37
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by chrisimerk View Post
    yeah your tool is not very good if all your wanting to do is that car or your own cars then purchase mpps v16 its cheap but still better and more stable then v13
    would a kess v2 master clone be a better option than any mpps if so ill go buy one and will the kess fix my problem

  8. #38
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Italia
    Posts
    50
    Thanks
    6
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    hello I did not put all the discussion, in the end you solved?

  9. #39
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Fronzies View Post
    hello I did not put all the discussion, in the end you solved?
    sorry no ive not solved my problem the engine start is blocked by the immobilzer since the remap

  10. #40
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Italia
    Posts
    50
    Thanks
    6
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    hello first what instrument did you read and write with? now does ecu id you?what ecu mounts?disassemble laws in bdm? if you do not have to identify in bdm, try manually with the right protocol. if you can read the original mail flash and flash read in bdm

  11. #41
    Top Poster +
    Myjector's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    241
    Thanks
    30
    Thanked 72 Times in 56 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Take your ecu to an professional that can flash a FRF our buy a ktag clone and read the bdm file and post it here.
    AUTOTUNER, FLEX ,X17, TRASDATA / NEW GENUIS AND ALIENTECH MASTER OWNER.
    FULL SWIFTEC AND EVC RESELLER
    FILE SERVICE FROM 8AM - 9PM 7/7
    BAPRO 4WD DYNO

  12. #42
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Myjector View Post
    Take your ecu to an professional that can flash a FRF our buy a ktag clone and read the bdm file and post it here.
    ive orded a mpps v18 tricore multiboot hopefully that will recover it and im able to bench flash with that whats the best bench power supply and what voltage and amps do you guys run or does it depend on the ecu

  13. #43
    DK Veteran
    AVDigitale's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Best Place in the World!
    Posts
    1,150
    Thanks
    167
    Thanked 443 Times in 372 Posts
    Downloads
    7
    Uploads
    0

    Default

    your ecu need BDM not tricore
    KTAG is good for BDM or FGTech Galletto
    Proffesional ECU Tuning
    Petrol and Diesel Engines
    ​File Service


  14. #44
    Member mrjay88's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    48
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by AVDigitale View Post
    your ecu need BDM not tricore
    KTAG is good for BDM or FGTech Galletto
    right ive been doing a lot of reading and research from what i understand the optican 201 is the bdm adaptor i need for my ppd but what box is compatible with the optican 201 i.e ktag bdm100 etc.. and what bench power supply is good for this i understand the ecu needs 13 volts but how many amps

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •