Laptop forgets it has a battery
Register
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Moderator
    krazylegz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Crowthorne / Sunny South Shields
    Posts
    4,997
    Thanks
    42
    Thanked 22 Times in 16 Posts

    Default Laptop forgets it has a battery

    Hi all the little ones laptop was really slow, it is an old laptop now but never mind, so I replaced the HDD with a SSD and installed windows 10.

    Itís a Acer aspire 5750, windows seems to work great and itís quite fast for its age but it keeps forgetting itís a laptop so wonít power on unless it is plugged in, then got to go to device manager and click on batteries then search for changes and it finds the battery.

    But is there a proper way to fix this as itís a bit complicated to get the little one to do.

    Windows update says itís fully updated, Iíve tried to uninstall the battery then put it back in so it reinstalls but it still does it.

    Anyone got any ideas?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    PS3= krazylegz120282


    please read the rules >>>>http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f5/forum-rules-2/


    if you're new to forums and want to make your first post please read here>>>>http://www.digital-kaos.co.uk/forums...ul-tips-30279/

    if you like what people say please use the reputation or thanks button, dont just make a post to say thanks

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Seems like a faulty battery to me. Have you tried to remove battery and remove ac cord, keep pressing the power on button for 30 seconds, reinstall the battery and try again.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    9
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    = Faulty battery

  4. #4
    Moderator
    krazylegz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Crowthorne / Sunny South Shields
    Posts
    4,997
    Thanks
    42
    Thanked 22 Times in 16 Posts

    Default

    Definitely not a faulty battery lads Iíve tried two brand new ones.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    PS3= krazylegz120282


    please read the rules >>>>http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f5/forum-rules-2/


    if you're new to forums and want to make your first post please read here>>>>http://www.digital-kaos.co.uk/forums...ul-tips-30279/

    if you like what people say please use the reputation or thanks button, dont just make a post to say thanks

  5. #5
    V.I.P. Member
    clusters's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Canada
    Posts
    4,707
    Thanks
    1,101
    Thanked 4,796 Times in 2,857 Posts

    Default

    Is it losing the date? If so it could be a bad BIOS/CMOS battery (internal)
    Please DO NOT PM me asking for help.

    Post in the forum, that is what it is here for.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •