VAG-COM/VCDS EVERYTHING - Page 617
Register
Page 617 of 626 FirstFirst ... 117517567607612613614615616617618619620621622 ... LastLast
Results 9,241 to 9,255 of 9378
  1. #9241
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Is there any software package that came with the cable? You should try that driver first.
    Quote Originally Posted by morofsky View Post
    friend of mine left me a cable he said that his cable used to work but now the interface is not being found. the device driver gives code 10 and i cant find the device neither under MProg or VAGCOM_EEWriteLang, any advices what can i do to revive it? it is china replica with ftdi ft232rq and atmel mega 162

  2. #9242
    Newbie
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    4
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    hallo, can I have the Link from HEX V2? Thanks

  3. #9243
    Newbie
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    8
    Thanks
    9
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Default

    Maybe here

    https://www.obd2cartool.com/diy-vag-...hipping-p-1388

    i am waiting for an special offer to dk-member.

  4. The Following User Says Thank You to quadral For This Useful Post:

    Col19 (5th January, 2020)

  5. #9244
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    266
    Thanks
    0
    Thanked 13 Times in 10 Posts
    Downloads
    7
    Uploads
    0

    Default

    Already is blocked.

  6. #9245
    Senior Member

    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    268
    Thanks
    111
    Thanked 114 Times in 84 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    19.6.2 ZHS and ZHT just released.

  7. #9246
    Newbie
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Hungary, IOT, home automation
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    https://www.digital-kaos.co.uk/forum...=1#post3743045

    Before opening the hood, the adaptation button was grey in your vcds? We have a new Skoda Octavia, and the adaptation button is grey in the 09 cent. Elect, (after i wrote the security acces code)
    Last edited by Zippair; 19th December, 2019 at 04:08 AM.

  8. #9247
    DK Veteran

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Vilnius
    Posts
    1,061
    Thanks
    45
    Thanked 473 Times in 331 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Does anyone have the "HEX-V2" interface which is faulty due to "CAN not ready" issue? Please PM me.
    I can assist with repairing \/CDS interfaces.

    ABS module codings:
    * Continental/Teves MK60EC1 and MK60;
    * TRW systems in Passat B6/Tiguan;
    *
    MK100 (experimental!);
    * Bosch ABS8.2, ABS9.0 and ESP8.2, ESP9.0;

    When requesting ABS coding, please supply all the information listed here.

  9. #9248
    Newbie
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Latvia
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    4
    Uploads
    0

    Default

    Hi. Can anyone share vcds 18.9 ENG?

  10. #9249
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    30
    Thanks
    9
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kashelis View Post
    Hi. Can anyone share vcds 18.9 ENG?
    You can try!
    Best regards VCDS.doc

  11. The Following User Says Thank You to Alesk For This Useful Post:

    Col19 (20th December, 2019)

  12. #9250
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    No nothing was grey. Still I could adapt or code but the application will be refused at the final step.
    Besides, it seems that with 19.6 the adaptation of central elec was grey even after entering the correct access code . I'm not sure (poor memory) but that might be the reason why I always use 18.9.
    Quote Originally Posted by Zippair View Post
    https://www.digital-kaos.co.uk/forum...=1#post3743045

    Before opening the hood, the adaptation button was grey in your vcds? We have a new Skoda Octavia, and the adaptation button is grey in the 09 cent. Elect, (after i wrote the security acces code)

  13. #9251
    Newbie
    Join Date
    May 2019
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hello! I have 19.6.2 if i want to connect to some modules, like 61.Batter regul., I've received "No response from controller" ...Is it the problem because is not a genuine version? Thank you

  14. #9252
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    No. The reason is not whether the cable is "genuine" or not. It will always take some time for the software to be updated to support new modules of a new model car, so it's comon that some new modules are not supported by current software.
    At the same time, the manufacturer started intentionally limit the compatibility of old cables to promote HEX-V2, so sometimes, old versin software supports a module but new version does not.
    just try another version.

    Quote Originally Posted by bogdanbgd View Post
    Hello! I have 19.6.2 if i want to connect to some modules, like 61.Batter regul., I've received "No response from controller" ...Is it the problem because is not a genuine version? Thank you
    Last edited by Maitreya; 21st December, 2019 at 09:40 AM.

  15. #9253
    Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    65
    Thanks
    36
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I am trying to update a friend's old cable (11.11), please see pics:

    1) is this HW44 or HW46? I think it is HW46

    2) VAGCOM_HWType.exe says interface not found, every time, although the interface works on the car. Any idea why?

    3) Device Manager says "Rosstech Direct Interface" and VID:0403 and PID:FA30 but some tutorials say I should change FA to 20, how do I do that? They mention a software called "vidpidfix.exe", where can I find this?

    4) JP1 is briged (a connection exists soldered on the board), should I desolder it?

    5) The board already has the holes for programming interface, so am using those, is it alright if I connect the cable to a 12V supply and only use 4 wires from USBASP programmer to the board? So no VCC and no GND?

    6) No ATF/GAL?

    7) No L7805??

    Thanks
    Attached Images Attached Images
    Last edited by bg17aw; 22nd December, 2019 at 01:06 PM.

  16. #9254
    DK Veteran

    Join Date
    May 2010
    Posts
    578
    Thanks
    84
    Thanked 164 Times in 104 Posts
    Downloads
    34
    Uploads
    0

    Default

    Your cable is a petard without GAL/ATF, without 7805.
    For work FA24, K0l1m3r solution. Or, external programmer with "46" settings. Until you don't rewrite FA24 is possible K0l1m3r solution not work.

  17. The Following User Says Thank You to liviudiaconu For This Useful Post:

    bg17aw (23rd December, 2019)

  18. #9255
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    36
    Thanks
    20
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Downloads
    2
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bg17aw View Post
    I am trying to update a friend's old cable (11.11), please see pics:

    1) is this HW44 or HW46? I think it is HW46

    2) VAGCOM_HWType.exe says interface not found, every time, although the interface works on the car. Any idea why?

    3) Device Manager says "Rosstech Direct Interface" and VID:0403 and PID:FA30 but some tutorials say I should change FA to 20, how do I do that? They mention a software called "vidpidfix.exe", where can I find this?

    4) JP1 is briged (a connection exists soldered on the board), should I desolder it?

    5) The board already has the holes for programming interface, so am using those, is it alright if I connect the cable to a 12V supply and only use 4 wires from USBASP programmer to the board? So no VCC and no GND?

    6) No ATF/GAL?

    7) No L7805??

    Thanks
    Don't bother with that cable. Like liviudiaconu said, that cable is a piece of junk, without gal/atf or 7805 stabilizer. Don't waste your time with it, tell your friend to buy another one.

  19. The Following 2 Users Say Thank You to Xaby For This Useful Post:

    bg17aw (23rd December, 2019),rewease (28th December, 2019)

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •